27 Февруари 2021събота18:37 ч.

Актуално

Истерията на един антикомунист

Четете, г-н Коритаров, преди да говорите глупости!

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 39

Вече две свои телевизионни предавания посвещава пишман антикомунистът Георги Коритаров на ДУМА и на публикация на Христо Георгиев в рубриката "Черно на бяло" - "БКП и Македония - време е за истината" (4.01.2021). Той омесва наистина в един тюрлюгювеч извадени от контекста цитати и инсинуативни интерпретации, за да внуши точно обратното на това, което е написано и което показват документите. А то е, че не БКП и не Георги Димитров са виновни за решенията на Коминтерна от 1933 г. по повод на Македония, както тръбят десни агитатори и в последните седмици. Димитров по това време е още в затвора "Моабит", а дейците на БКП бойкотират вземането на решението на Коминтерна, написано от един невежа по македонския въпрос поляк. Разбира се, Коритаров дори не гъква за написаното. Затова пък фактът, че БКП през април 1941 г. подкрепя правителството за завръщането на Македония в България, е използван от човека, наричащ себе си журналист, за да лансира истерично тезата, че БКП била фашистка и национал-социалистическа партия. Тя подкрепяла и депортацията на евреите от Македония! По-голям абсурд за партията, дала хиляди жертви в борбата с фашизма, не може да се измисли.

О, свещена простота, рекъл Джордано Бруно, когато една бабичка добавила съчки в кладата му. О, свещена простота, ще повторим ние по повод на манипулациите, леещи се от екрана. Да, през април 1941 г. целият български народ ликува от навлизането на българските войски в Македония и от присъединяването й към България, поправило несправедливостта на Ньойския договор, откъснал жива плът от страната ни. За там заминават десетки наши творци, Дора Габе и Елисавета Багряна пишат възторжени стихове. Да, БКП още от времето на Димитър Благоев се бори срещу откъсването на Македония и ратува за връщането й към България. Да, през април 1941 г. БКП е с Филов и с целия български народ. Два месеца и половина след април 1941 г. БКП обявява курс на въоръжено въстание срещу правителството в България, но в Македония се въздържа от партизански чети, защото по това време Тито вече ламти да отнеме тази територия за Югославия. По това време БКП води люта борба да присъедини комунистическата партия на Македония към БКП и да я отнеме от Югославската компартия, привличайки Сталин срещу Тито за тази кауза. Аргументът е, че населението там е българско. Методи Шаторов води истински битки за това. Обещаваме да публикуваме скоро кой е той.

А евреите, г-н Коритаров, са депортирани от Македония две години по-късно - през март 1943 г. И пак БКП е единствената партия, заклеймила тогава този позорен акт.

Само че трябва да четеш, преди да приказваш, ако си истински журналист. Има стотици документи по тези въпроси. Но тези хора не четат, те клеймят "комунизма" по всеки повод, ставайки дори смешни с невежеството си. А огромната заслуга на Христо Георгиев и неговата рубрика "Черно на бяло" - една от най-четените в ДУМА, е, че наистина с къртовски труд издирва не друго, а документи, показващи безспорно исторически истини. Много от тези документи се публикуват за първи път или са забравени, някои са непознати дори за историците. Признат от всички факт.

Но понеже неграмотните трябва да бъдат ограмотявани, съобщаваме на Коритаров и сие, че в "Черно на бяло" специално за Македония и много сложните казуси по македонския въпрос в различните години сме публикували досега 32 страници. Четете, господа антикомунисти, може да навъртите още спекулации. 

А иначе, благодарим за рекламата, която Коритаров направи на ДУМА. Вместо да извади очи, изписа вежди. Хората не са глупаци.

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 282

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 40

Отлагат връщането на учениците в училищата в Турция

автор:Дума

visibility 68

Гърция с нови ограничения

автор:Дума

visibility 127

Чехия и Словакия удължиха извънредното положение

автор:Дума

visibility 138

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 407

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 359

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 505

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 393

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ