29 Юли 2021четвъртък06:04 ч.

Позиция

Искам съд за виновните!

Запишете ме основен свидетел за унищожаването на България

/ брой: 226

автор:Никола Филипов

visibility 2587

Свидетел съм. Ще свидетелствам пред който и да е съд - български, европейски, интернационален, вселенски...

Когато "връщаха земята", унищожиха земеделието ни. В останалите бивши социалистически страни я връщаха само на тези, които желаеха да си я обработват сами. Имал дядо му в тази местност три декара - отрязват му от единия край на блока съответно три декара. Но... кооперативният блок си остава и машинната обработка също. Неполучилите земята си, ще получават съответния наем (рента) от кооперативното обработване на тяхната земя.

А в България? Ако насила някога са я взели от някого, защо трябваше насила да я връщат на потомците им, които очИвАдно не можеха да я обработват?! Аз съм един от тези, чиято земя сега пустее. Новосформираната кооперация отказва да я обработва, защото нивата ми не е в съседство с новите й блокове. 

А блоковете? Оградил си някой по средата 2-3 декара и засадил дръвчета, защото хем не може да ги обработва, хем е против кооперативното обработване, било комунистическо. Нали знаете, кучето сено не яде, ама като легне върху него - не дава ни на кравата, ни на овцата да яде от сеното!

Е-еех, беше време, когато идваха делегации от Италия, Франция и САЩ да се учат от българския опит в селското стопанство! Лично съм бил свидетел на такива посещения в Пловдивско, когато сестра ми бе агроном-бригадир. Ще осъдим ли някога виновниците за унищожаването на българското селско стопанство?!

А фабриките, а заводите? Как така получава цял завод някой, защото дядо му някога имал там работилничка? Не вярвах, че това може да се случи, но в България и това стана. Та в тоя завод има дял и моят баща, и твоята майка, та и аз! Всички, чиито отчисления от заплатите отиваха за построяването, дострояването и надстрояването на завода.

Протестирам! Като сме ви избрали за депутати или министри, не сме ви упълномощили да разпродавате на безценица или да раздавате общонародното имущество - нито земите, нито горите, нито фабриките и заводите ни! Що за подмазвачество, що за корупция и ограбване са това!

Може би Симеон нямаше да владее сега толкова гори, ако блюдолизците не завеждаха исковете за земи, които не са били лична собственост, а дарявани на царската институция. При едно посещение на цар Фердинанд в Пловдив, например, градската управа му подарява най-големия пловдивски хълм - Джендем тепе. Има официално решение по този въпрос! Сега Симеон по същата логика можеше да иска и него, можеше и да го получи... Ала онази тогавашна градска управа за чия собственост е смятала този хълм, та го е подарила с лека ръка? В надпреварата за подмазване управата на Софийска област е могла да му подари и Софийското поле... 

И сега? Сега наследникът смята България за своя частна собственост и може да си препродава на евреи, англичани и американци не декари, а планини и полета. 

Съседът ми пък платил на двама лъжесвидетели, които подписали, че баща му имал пет декара земя край р. Чая в северната част на Асеновград и... сега разполага с тези декари. Нищо, че са били чужди - мои и твои, общи... Той ме кандардисваше и мен да се облажа по същия начин - трябвало да си намеря само още един свидетел, защото първият щял да бъде самият той. Но аз имам... съвест. И чувство за отговорност. За човещина.

Обиколил съм почти всички европейски страни. В България бе извършена най-престъпната приватизация в Европа. Разорени бяха и индустрията, и земеделието, и банковата система, и здравеопазване, и... всичко, което е могло да бъде ограбено. Пряко и косвено откраднати са над 130-150 млрд. лева според статистиката. Все с маските на добродетели. Прогонени бяха над два милиона души да търсят препитание в чужбина. И унищожаването на страната продължава. Докога?

Искам народен съд! Запишете ме като основен свидетел!

                                                                                                                            

Банките вдигат таксите за искане на кредит

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 144

"Еврохолд" приключи сделката за ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 144

Поскъпват чадърите по претъпканите плажове

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 144

"Бyлгapтpaнcгaз" ce paзплaщa пpeдcpoчнo за "Бaлкански поток"

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 144

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 144

В САЩ ваксинират държавните служители

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 144

Приземяване

автор:Ралица Николова

visibility 116

/ брой: 144

Зараза от незнание или от нежелание?

автор:Аида Паникян

visibility 149

/ брой: 144

Минаха години...

автор:Лозан Такев

visibility 126

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ