08 Април 2020сряда15:37 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Имаме ли шансове

/ брой: 59

автор:Евгени Гаврилов

visibility 398

Все още е твърде рано да се предвидят точните икономически поражения от сегашната пандемия. Тя дава храна за всевъзможни сценарии, а най-реалистичният е масови фалити, безработица и бедност. Но все пак още не са изгубени всички възможности за ускорено развитие след коронавируса. Според експерти най-важното за страната е отсега да се мисли за драстичен пакет от мерки за насърчаване на инвестициите - български и чуждестранни. Сред основните изводи е, че Европа трябва да прекъсне зависимостта си от доставките от други райони на света. Тук е и шансът на България, защото западноевропейските фирми ще трябва да пренесат подразделенията на веригите си за доставка от Китай и Азия в самата Европа, като контролират и рисковете, свързани с подобни кризи. Азиатските фирми също ще търсят възможности да имат производствени подразделения в Европа, за да могат да са по-близо до своите клиенти в такива ситуации.

Въпросът е да не проспим шансовете си. Един от тях е и електронното правителство например. Последните седмици показаха, че то явно е част от националната сигурност. Някои магазини вече приемат само електронни плащания. В дългосрочен план това може да принуди клиентите да възприемат по-активно цифровите услуги. Електронната търговия е друг сектор, който печели от ситуацията. Колкото повече хора се отегчават у дома, толкова по-вероятно е да се насочат към приложенията за електронна търговия. Блъсканиците и дългото чакане по супермаркетите стимулира онлайн доставките на хранителни продукти по домовете. Създалата се ситуация показа, че телекомуникационните услуги са критично важни за функционирането на обществото, макар че обикновено се приемат за даденост. Това определя и добрата преспектива за тях. Сега много хора се опитват да работят дистанционно, децата се обучават, а всички се развличат от кошмарните новини по телевизиите. Затова телекомуникационната индустрия се превърна в жизненоважен сектор. Изобщо, шансове ни дебнат отвсякъде, стига да ги използваме.

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 245

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ