19 Октомври 2021вторник09:05 ч.

Павел Шопов:

Има заговор срещу България от западните й господари

Страшно е, че у нас се приемат хиляди бежанци, които са заплаха за националната сигурност, смята депутатът от "Атака"

/ брой: 235

автор:Юлия Кулинска

visibility 8

- Г-н Шопов, какви бяха основните аргументи на "Атака", за да поиска недопускане на имигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийската арабска република, на територията на България?
- Аргументите ни са много ясни. България трябва да се освободи от колониалната зависимост от т.нар. западни партньори. За мен те са просто окупатори и имат като длъжностна характеристика да изпълняват, освен другите си функции, и още една - страната ни да бъде буфер, да бъде зона, през която да могат да минават чужди имигранти. Това беше една от причините да бъдем натикани в ЕС. И ние по един безропотен начин изпълняваме тази функция.
Никой не споменава и не дава пример със случилото се през 1997, 1998 и 1999 г. Без да съм защитник на фаталното за България управление на СДС, което нанесе непоправими и най-дълбинни щети във всякакъв аспект на страната ни, не мога да не отчета единствената му заслуга, че тогава албанските бежанци бяха спрени. Това, както помните, струваше главата на Иван Костов. Ако преди години бяхме допуснали албанската бежанска вълна да ни залее, нали се сещате какви щяха да са последиците за България?
- Аналогична ли е ситуацията днес според вас?
- Да, ситуацията сега е аналогична. Тогава беше дестабилизирана бивша Югославия с цел да бъде отцепена, съсипана, разединена, унищожена и да не представлява какъвто и да е опонент на западните "господари". Страшното е, че днес у нас се приемат хиляди хора, които са заплаха за националната сигурност. Не приемам като пример, че Италия или Германия приемали по 50-60 хиляди души бежанци. Да, но те са с 10 пъти по-голямо население и са много по-богати от нас като държави. В България съотношението "бежанци - население" спрямо цитираните западни страни вече е надхвърлено само с официалния брой на имигрантите. А те сигурно са много повече, защото не всички, които пресичат границата, се залавят и регистрират. 
- Подозирате в това някакъв заговор срещу България?
- Да, така е. В геостратегически план се създават кризи на определени места и един от елементите им е да се предизвикат бежански вълни, с които да се осъщестяват дестабилизации най-напред в приемащата държава. Второ, цели се обработване на общественото мнение, че в държавата става нещо ужасно. И трето, целта е да се създаде хаос.
Последиците от бежанската вълна не са за тези, които предизвикаха хуманитарната криза в Сирия и които ще имат геостратегически ползи, а за такива като нас, които трябва да изпълним слугинската роля на сателит, на държава от периферията, която да изпълни поредната си задача в колониалната схема. Факт е, че бягството на сирийски бежанци към България преследва целта за ислямизация. Както каза колежката Ташева, у нас нахлува една частна мюсюлманска армия, обучена за терористични действия в лагери по турско-сирийската граница. Тези хора не бягат от войната, те идват от Турция. Можем да ги наричаме бежанци, но турски. САЩ се оказаха изолирани. Война няма да има, а подриването на Сирия със сирийската свободна армия не може да продължава безкрайно. Затова САЩ се питат какво да я правят, след като няма война.
- Вие сте против всички бежанци по принцип или конкретно против тези от Сирия, които бягат от ужасите на войната?
- Сигурно има и такива хора, които бягат от терора. Но ние не сме държава, която граничи със Сирия, за да бъдат те бежанци по смисъла на това понятие. Съседната държава е Турция, която е една от причините за цялата криза предвид геостратегическите и османски тежнения по отношение на Сирия. Не бива да забравяме, че тя е последната държава след България, освободила се от османски гнет. Още оттогава Турция се стреми към реванш, към връщането си на тези земи, както и към българските. И по това си приличаме със Сирия. Но бежанците са такива по отношение на  граничната турска държава. Те са имигранти включително и за Израел, през чиито граници не може пиле да прехвръкне, камо ли бежанец.
Ако някой ми каже, че в Израел, която също е демократична държава и е в семейството и клуба на цивилизованите нации, има поне един "бежанец", няма да повярвам. Защо ние трябва да теглим и да носим цялата тежест от имигрантската вълна?
 

Животът е поскъпнал с близо 5% за година

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 200

Столичното парно не може да плати борчовете си в срок

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 200

Туристите са били два пъти повече от миналата година

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 200

Без явен победител на вота в РС Македония

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 200

Румъния събра подписка за таван на цените

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 200

Кремъл: Русия търси партньори, не врагове

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 200

Изложба по повод 30 години от независимостта на Азербайджан

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 200

Майка или мащеха

автор:Евгени Гаврилов

visibility 55

/ брой: 200

Ще забравим ли какво избираме?

visibility 118

/ брой: 200

"Историята е скърцаща врата..."

автор:Елена Алекова

visibility 101

/ брой: 200

Прокуратурата като собственик

автор:Владимир Георгиев

visibility 106

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ