25 Юни 2021петък10:41 ч.

Илияна Йотова с инициатива за Европейско финансиране на планинските региони

автор:Дума

visibility 1811

Комисията по регионално развитие на Европейския парламент започна дискусията по доклада предложен от Илияна Йотова за планинските региони в ЕС. Докладът ще бъде представен в началото на следващата година и се очаква да бъде гласуван в пленарната зала на ЕП през лятото на 2016 г. Идеята на евродепутата за планинска стратегия бе одобрен единодушно от всички парламентарни групи, а Европейската комисия изяви желание за сътрудничество по темата. Йотова ще очертае стратегия за всеобхватна финансова подкрепа за планинските региони чрез всички налични фондове и програми на ЕС.
  Докладът ще се концентрира върху устойчиво използване на природните богатства на планините, за да се постигне икономически растеж и заетост без замърсяване на околната среда. "Планинските региони представляват една трета от територията на Европейския съюз и специално внимание към тях е заложено още в основните договори на Съюза, но сякаш не им обръщаме особено внимание на европейско ниво. Освен сериозни проблеми, на които трябва да бъде намерено решение, планинските региони представляват и прекрасна възможност. Богатството на природни ресурси може да се използва за постигане на целите на Европа за заетост и растеж. В тази връзка подкрепата от еврофондовете е особено важна, поради допълнително оскъпена цена на инвестициите и липсата на инфраструктура на тези региони. Също така ние трябва да намерим някакво решение, за да решим сериозното обезлюдяване на високопланинските региони. Това не е само български, а европейски проблем. Ако искаме да обърнем процеса, трябва да намерим начини за икономически растеж и намиране на алтернативна заетост", заяви Йотова по време на заседанието на парламентарната комисия. 
 

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 120

Торнадо в Чехия рани над 150 души

автор:Дума

visibility 0

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 695

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 282

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 224

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ