10 Юли 2020петък18:38 ч.

Игра с огъня

/ брой: 274

автор:Братя Ружеви

visibility 2977

Анонсът за създаване на партия "Помак" е много опасна провокация към цялото българско общество. Не е ясно как във всяка кризисна ситуация у нас винаги се появяват хора, които използват тези мигове да прокарват изключително подозрителни идеи.
Има два проблема, които този анонс поставя моментално пред българското общество. Само преди около две години от същия този институт "Помак" обявиха помаците за отделен етнос. Днес обаче твърдят, че бъдещата им формация нямало да бъде сформирана на етнически признак. Така ли? А да не би да говорят тези приказки само защото искат да минат регистрацията в съда? От този институт дори бяха измислили термина "помакология", а сега искат да ни убедят, че ако учредяват формация, ще разтворят етническото си ветрило широко. Нещо ужасно не се връзва в тази логика.
И второ - председателят на т.нар. Европейски институт "Помак" Ефрем Моллов заговори за някаква нова обществена алтернатива, която бъдещата партия щяла да предложи на хората. Къде са я крили досега тези помаци? Така де - след като имат ключа за разрешаване на всички проблеми, защо поне не са дали знак, че имат тайна рецепта за тях? Опит за шмекерджийски популизъм.
А истината е много проста. Идеята за подобна партия може да дойде само в главата на хора, които искат да прокопаят още една разделителна линия в едно и без това изтощено от омраза общество.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 130

Турция обяви "Св. София" за джамия

автор:Дума

visibility 20

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 399

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 364

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1022

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ