14 Април 2021сряда01:28 ч.

Игра с огъня

/ брой: 287

автор:Валентин Георгиев

visibility 1171

Покрай нестихващите скандали някак "между капките" се промуши и този с кашата, забъркана от ГЕРБ около Държавния резерв. Оказва се, че подобно на много други управленски безумия и тук е подходено урбулeшката - едната ръка не знае какво прави другата. И всичко щеше да намери обяснение в рамките на обичайната некадърност на властта, ако в случая не ставаше дума за националната сигурност, застрашена лично от премиера.
Явно не е бил в час Бойко Борисов, който като многоръкия Шива подписва всичко на конвейер, сякаш реже ленти. Така изпод парафа му са се появили два напълно противоположни законопроекта - единият, с който се закрива резервът, а запасите се преразпределят в 2 от министерствата, и друг - точно обратен, който урежда нов механизъм за съхранение на горива в същия резерв, който би трябвало да бъде закрит.     
"Ще накажа доста хора, като се прибера", бе лаконичният отговор на Борисов от трибуната на парламента в отговор на питане по темата на депутатката от БСП Корнелия Нинова... Смайващо кротък, хрисим, вял и неубедителен. Човек да се чуди това същият този Борисов ли е, който иначе с "накокържено" самодоволство сипе язвителни думи по адрес на опонентите си. Или е един друг Борисов, чиято некомпетентност и безотговорност си е истинска игра с огъня.
А скандалът, изглежда, тепърва ще набира скрост. Оказва се, че изтеглянето на единия проект (за закриването) не е достатъчно за замазване на гафа. Защото в приетия окончателно миналия четвъртък държавен бюджет за 2013 г. не са предвидени пари за дейността на Държавния резерв, а само за... ликвидирането му.
Похвално. Изглежда актуализацията на бюджета - дни след приемането му, трябва да е сред първите задачи на парламента, и то час по-скоро. Иначе току-виж след съсипването на резерва, вземат, че легално попилеят и държавата. Въпреки че на практика това вече е направено.

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ