01 Юни 2020понеделник16:51 ч.

Идва ред на "Бегай!"

/ брой: 71

автор:Боряна Костова

visibility 1387

Спомняте ли си оня стар виц за некадърника, на когото Господ дал три плика с указания как да управлява успешно?
Едва що стъпили във властта, ГЕРБ бързо отвориха първия и изчерпаха целия си интелектуален ресурс за едно-единствено нещо - да обясняват какво лошо наследство са получили от Тройната коалиция и как само то им пречи да си развихрят мозъка и инициативата. Почти две години тъпкаха на едно място, та чак дупка пробиха под себе си, чудиха се какво да правят, та поне малко от малко да озаптят кризата, и като им стана безпощадно ясно, че не са способни да разделят и на две магарета сеното, посегнаха към втория плик. Вероятно оттам депутатите на Бойко Борисов измъкнаха потресната си декларация, която прочетоха от парламентарната трибуна. В нея се казва, че "БСП ще е виновна за неуспеха на управлението на ГЕРБ", защото всячески пречела на герберите да успеят. Както се казва, на крива ракета космосът й пречи. После в текста следва дежурната тирада за магистралните проекти на премиера, от която на всички вече ни се повръща, както и шаблонното уверение, че никой не може да отклони властта от възходящите й намерения да превърне България в модерна европейска страна. Веднага се подразбира, че последното няма как да стане, без първо да превърнат себе си в способни управленци, което е мисия невъзможна. То от всяко дърво свирка не става, камо ли депутат и министър.
Инак от ГЕРБ са напълно прави, че "всеки народ очаква от управляващите по-добър живот и по-добър стандарт". Но както сочат последните социологически проучвания, хората са изгубили вяра, че това ще се случи в мандата на сегашното правителство. Защото мегаломанските фантазии нито хранят, нито обличат и колкото и да са привлекателни, не могат да заместят липсата на хляб и работа. Азбучна истина е, че обещанията за светло утре не решават въпроса за "днес". Той продължава да виси над главата на ГЕРБ като дамоклев меч.  
Абсолютно сме съгласни и с прозрението на герберите, че благоденствието "не се постига с думи, а с конкретни действия". Казано от тях, звучи доста оригинално, като се има предвид, че досега разумни действия от тях не се забелязват. Чува се само празно, показно дърдорене. Премиерът и министрите са се превърнали в евтини пропагандисти, които изпъват жили да ни убеждават, че желаното е действително, но будят само смях и съжаление.
Май вече е дошло време ГЕРБ да отвори и третия плик. А в него има написана само една дума - "Бегай!"
 

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 101

Бюджетът е с излишък от 1,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 101

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 250

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 358

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 101

Русия разобличи обвинения на Вашингтон

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 460

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 377

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ