20 Октомври 2019неделя20:27 ч.

Идва ред на "Бегай!"

/ брой: 71

автор:Боряна Костова

visibility 1206

Спомняте ли си оня стар виц за некадърника, на когото Господ дал три плика с указания как да управлява успешно?
Едва що стъпили във властта, ГЕРБ бързо отвориха първия и изчерпаха целия си интелектуален ресурс за едно-единствено нещо - да обясняват какво лошо наследство са получили от Тройната коалиция и как само то им пречи да си развихрят мозъка и инициативата. Почти две години тъпкаха на едно място, та чак дупка пробиха под себе си, чудиха се какво да правят, та поне малко от малко да озаптят кризата, и като им стана безпощадно ясно, че не са способни да разделят и на две магарета сеното, посегнаха към втория плик. Вероятно оттам депутатите на Бойко Борисов измъкнаха потресната си декларация, която прочетоха от парламентарната трибуна. В нея се казва, че "БСП ще е виновна за неуспеха на управлението на ГЕРБ", защото всячески пречела на герберите да успеят. Както се казва, на крива ракета космосът й пречи. После в текста следва дежурната тирада за магистралните проекти на премиера, от която на всички вече ни се повръща, както и шаблонното уверение, че никой не може да отклони властта от възходящите й намерения да превърне България в модерна европейска страна. Веднага се подразбира, че последното няма как да стане, без първо да превърнат себе си в способни управленци, което е мисия невъзможна. То от всяко дърво свирка не става, камо ли депутат и министър.
Инак от ГЕРБ са напълно прави, че "всеки народ очаква от управляващите по-добър живот и по-добър стандарт". Но както сочат последните социологически проучвания, хората са изгубили вяра, че това ще се случи в мандата на сегашното правителство. Защото мегаломанските фантазии нито хранят, нито обличат и колкото и да са привлекателни, не могат да заместят липсата на хляб и работа. Азбучна истина е, че обещанията за светло утре не решават въпроса за "днес". Той продължава да виси над главата на ГЕРБ като дамоклев меч.  
Абсолютно сме съгласни и с прозрението на герберите, че благоденствието "не се постига с думи, а с конкретни действия". Казано от тях, звучи доста оригинално, като се има предвид, че досега разумни действия от тях не се забелязват. Чува се само празно, показно дърдорене. Премиерът и министрите са се превърнали в евтини пропагандисти, които изпъват жили да ни убеждават, че желаното е действително, но будят само смях и съжаление.
Май вече е дошло време ГЕРБ да отвори и третия плик. А в него има написана само една дума - "Бегай!"
 

Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 30

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 32

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 51

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 33

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 32

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ