15 Ноември 2019петък18:06 ч.

Иди ми, дойди ми

/ брой: 217

автор:Юлия Кулинска

visibility 984

За пореден път властта доказа, че се води от принципа "Иди ми, дойди ми" и че това е един от законите на Борисов. След като почти две години правителството и лично той ни уверяваше колко правилна е безумната идея митниците да бъдат преместени в Русе, изненадващо обяви вчера, че бирниците си остават в София. Браво на премиера! Казва ти това, което искаш да чуеш...
Лошият Дянков мести, добрият Борисов връща.
Явно протестите на митничарите са смутили съня на премиера-Слънце и на сутринта му просветнало, че с решението за преместването ще си спечели доста неприятели. Но както казва народът, "Оти тогава ги ручахме жабетата?" И се питаме - в това правителство не си ли говорят и защо едната ръка не знае какво върши другата? Защото само 24 часа преди изявлението на Борисов, финансовият му министър Симеон Данков обяви категорично, че до месец, месец и половина Русе става столица на Агенция "Митници". Ами да, преместването било ключът към просперитета на страната ни! Философите казват, че гениалността се крие в простотата - ето и потвърждение! За какво развитие на икономика говорим! За какво са ни чужди инвестиции, европейски проекти, разкриване на работни места и благосъстояние на хората! Според Дянков в преместването е разковничето.
И изведнъж - стоп! Премиерът му подложи крак... Сетил се, че ще е много скъпо. Митниците са един от основните източници на приходи в бюджета и сътресенията в тях могат да доведат до спад в събираемостта, заяви Борисов. И популистки уточни, че спестените от преселението пари ще отидат за увеличение на пенсиите и заплатите. А по тази тема - същото "иди ми, дойди ми". 
Оказа се, че след шумното говорене за повишаване на пенсиите от първи януари увеличението се отлага за първи април догодина. Преди това бяха обещанията за намаляване на потребителската такса при лекар, за по-ниско ДСС върху лекарствата, за повишаване на заплатите в различни сфери, които си останаха неизпълнени...
Добрият управленец не е самотник и не бива да получава прозрения, докато седи сам и вие като куче в Бояна. Монологът е винаги безотговорен, защото властимащият трябва да гарантира и да създава сигурност и бъдеще. В противен случай изпада в безвремие. И когато властта се превърне само в пост, се изисква промяна. Тя не бива да включва само хвърляне на прах в очите, защото рано или късно управляваните ще намерят своето хапче за проглеждане. 

 

БНБ не допуска отрицателни лихви по депозити на гражданите

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 220

Бизнесът очаква 10 на сто по-малко инвестиции

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 220

Предлагат по-висок акциз за цигарите

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 220

На свободния пазар токът за бита с 30% по-скъп

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 220

Прага иска промени на договора за НАТО

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 220

Ердоган към Тръмп: Готови сме за нова страница със САЩ

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 220

Примирие между Израел и палестинци

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 220

Русия призна Анес за временен президент на Боливия

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 220

Пицомани

автор:Евгени Гаврилов

visibility 274

/ брой: 220

Ако...

автор:Лозан Такев

visibility 238

/ брой: 220

Каракачанов иска, ГЕРБ и ВМРО не дават

visibility 407

/ брой: 220

Двама чужденци създават... най-българската картина

автор:Петра Ташева

visibility 211

/ брой: 220

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ