29 Май 2020петък15:45 ч.

Идентичности в Дупница

29 художници участват в деветата изложба на съвременното изкуство

/ брой: 100

автор:Николая Иванова

visibility 1713

Девета поред изложба "Идентичности" бе открита в Дупница. Експозицията предлага широка платформа от алтернативни практики и провокативни форми на съвременното изкуство. "Това са художници, избрали да работят с методите и средствата на консумативното общество, създават творби, които са интелектуално предизвикателство, а не чисто съзерцание" - така председателят на Сдружението на художниците в Дупница Ивайло Попов представя изложбата.
Художниците създават некомерсиални творби, ръководени от естетическите критерии, обединени върху актуалните идеи, задачи и новите функции на изкуството в съвременния свят. Създават творби-пространство за размисъл, ангажират съзнанието и интелекта на зрителите. Това са художници с различни творчески пристрастия, които се изразяват с актуални средства и съвременни визуални практики. Художници, които работят с алтернативни форми и воюват за свободата на изкуството в променената политическа среда и пазарните условия.
Първата изложба "Идентичности" бе организирана през май 2004 г. като спонтанна проява на артистична свобода. През 2007 г. бе издаден двуезичен цветен каталог на изложбата "Идентичности". През 2008 г. изложбата е реализирана в София, в Национален изложбен център на СБХ на "Шипка" 6, с подкрепата на община Дупница и лично от кмета инж. Атанас Янев. В "Идентичности" участват концептуално работещи художници с доказани качества в национални и международни изяви от София, Дупница, Варна, Благоевград, Лом, Велико Търново, Сливен, Видин, Добрич, Ловеч.
Тази година участват 29 художници - Андрей Севдин, Кирил Апостолов, Ангел Ангелов, Горан Ангелов, Петър Янков, Анна Покровнишка, Христо Шапкаров, Ивайло Попов, Ангел Илчев, Георги Георгиев, Геновева Рогова, Злати Димов, Йордан Парушев, Калин Балев, Любен Генов, Мария Райчева, Бисер Лапев, Орлин Дворянов, Петер Цанев, Свилен Стефанов, Цветан Стоянов, Радка Йорданова, Явор Виделов, Руен Руенов, Мария Евтимова, Николай Табаков и Петър Даскалов.
 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 296

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1218

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 395

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ