22 Септември 2020вторник17:56 ч.

Иде още хаос

/ брой: 96

автор:Деси Велева

visibility 851

Поредните управленски указания как да тече редовният живот във все още епидемиологичната обстановка щяха да будят смях, ако не засягаха най-малките. Родители, учители и помощен персонал в детските градини тръпнат в ужас в какви релси ще тръгне системата от следващата седмица. Чоплят правило след правило и недоумяват как точно ще бъде изпълнено то. 

Повече от ясно е, че тези отгоре никога не са наясно как точно се правят нещата от тези отдолу. И това в някаква степен е нормално. Затова, преди да вземат решения и да подмятат заповеди, от високите етажи първо трябваше да се допитат до по-ниските в какви условия ще могат да работят. За това обаче явно не е имало достатъчно време.

Реакциите на заетите в сферата извадиха на бял свят управленческата некомпетентност и липсата на подготовка. Това само доказва, че властта се е поддала на натиска на част от обществото да възстанови работата на детските заведения. Без да помисли дали постъпките й са правилни и адекватни. В по-различна ситуация нямаше да се чудим как се правят подгрупи в едно помещение, откъде се намират отдавна забранените живачни термометри и защо се приемат деца без лекарски контрол. Здравното и образователното министерство отдавна трябваше да са наясно, че ще дойде моментът за отваряне на ясли и забавачки. И да са подготвени какво да правят. Или изобщо да не ги отварят. 

Изразът на недоволство от страна на учителите ги поставя в още по-неизгодна ситуация. И ги противопоставя на онези родители, които са в невъзможност да гледат децата си и искат на всяка цена да ги изпратят в градините. Всеки учителски вопъл буди инстинктивен протест и у майките, които са готови да обвинят учителите, че повече от два месеца не са работили и сега очевидно пак не искат.

С други думи - иде хаос. Поредният.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 638

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 714

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 894

/ брой: 179

Квартали от Мадрид са под пълна карантина

автор:Дума

visibility 284

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 403

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 489

Как търпим това десет години?!

visibility 1500

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 720

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 575

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 915

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ