29 Май 2020петък14:10 ч.

Иде още хаос

/ брой: 96

автор:Деси Велева

visibility 431

Поредните управленски указания как да тече редовният живот във все още епидемиологичната обстановка щяха да будят смях, ако не засягаха най-малките. Родители, учители и помощен персонал в детските градини тръпнат в ужас в какви релси ще тръгне системата от следващата седмица. Чоплят правило след правило и недоумяват как точно ще бъде изпълнено то. 

Повече от ясно е, че тези отгоре никога не са наясно как точно се правят нещата от тези отдолу. И това в някаква степен е нормално. Затова, преди да вземат решения и да подмятат заповеди, от високите етажи първо трябваше да се допитат до по-ниските в какви условия ще могат да работят. За това обаче явно не е имало достатъчно време.

Реакциите на заетите в сферата извадиха на бял свят управленческата некомпетентност и липсата на подготовка. Това само доказва, че властта се е поддала на натиска на част от обществото да възстанови работата на детските заведения. Без да помисли дали постъпките й са правилни и адекватни. В по-различна ситуация нямаше да се чудим как се правят подгрупи в едно помещение, откъде се намират отдавна забранените живачни термометри и защо се приемат деца без лекарски контрол. Здравното и образователното министерство отдавна трябваше да са наясно, че ще дойде моментът за отваряне на ясли и забавачки. И да са подготвени какво да правят. Или изобщо да не ги отварят. 

Изразът на недоволство от страна на учителите ги поставя в още по-неизгодна ситуация. И ги противопоставя на онези родители, които са в невъзможност да гледат децата си и искат на всяка цена да ги изпратят в градините. Всеки учителски вопъл буди инстинктивен протест и у майките, които са готови да обвинят учителите, че повече от два месеца не са работили и сега очевидно пак не искат.

С други думи - иде хаос. Поредният.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 296

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1218

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 395

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ