23 Февруари 2020неделя20:10 ч.

И Шумен без вода

1 милиард лева налива властта в нов ВиК холдинг

/ брой: 11

автор:Юлия Кулинска

visibility 580

След кризата в Перник и Шумен остана без вода. Заради тежки аварии по ВиК мрежата водоснабдяването за цялата община е преустановено. "От вторник без вода са Шумен, Търговище, Велики Преслав и селата Белокопитово, Дивдядово и Панайот Волов и не се знае кога ще бъде пусната. Всичко това е в резултат на некадърното управление на ВиК в Шумен, което е под шапката на МРРБ", заяви в НС депутатът от БСП Иван Иванов.

Правителството реши да налее 1 милиард лева в холдинг ВиК, който да обедини всички водни дружества с държавно участие в страната. До 6 месеца холдингът ще придобие капитал чрез апортиране на държавните акции във ВиК дружествата. Той ще се управлява от 5-членен надзорен съвет и 3-членен управителен съвет.

Властта налива 1 млрд. лв. в нов ВиК холдинг

В парламента за водната криза в Шуменско алармира депутатът от "БСП за България" Иван Иванов. Той съобщи, че от вторник Шумен, Търговище, Велики Преслав и селата Белокопитово, Дивдядово и Панайот Волов са на воден режим заради аварии в преносната мрежа. "Не се знае кога ще се пусне водата. Жителите на населените места ще са най-малко четири дни без живителната течност. Всичко това е в резултат на некадърното управление на ВиК в Шумен, което е под шапката на Министерството на регионалното развитие", подчерта Иванов. Той посочи, че дружеството е фалирало и трудно успява да поддържа системата, а сметките му са запорирани от "Енерго-Про".

"За съжаление Шумен е следващият град след Перник във водна криза. Не се знае кога ще бъде завършено отстраняването на тежки аварии по централния водопровод, идващ от яз. "Тича", който дори не е за питейна вода, а за поливна", коментира Иванов.

Припомняме, че управителят на ВиК в Шумен инж. Илиян Илиев беше спряган за шеф на водното дружество в Перник. По предложение на регионалното министерство той трябваше да заеме мястото на инж. Иван Витанов заради водния режим в миньорския град, предизвикан от източването на язовир "Студена".

Адвокатите: Настъпва диктатура

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 37

Испания разследва Борисов за пране на пари

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 37

Корнелия Нинова: Правителството произвежда само кризи

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 37

БСП свиква конгрес на 9 и 10 май

автор:Павлета Давидова

visibility 43

/ брой: 37

"Лафка" официално обяви фалит

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 37

Румен Гечев: Властта манипулира статистиката за растежа

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 37

България губи 110 млн. долара от спрения транзит на газ

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 37

Сандърс спечели трета победа в първичните избори

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 37

Тюрингия преодолява политическата криза

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 37

Ердоган: Ще се подчиним на глобалните сценарии

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 37

САЩ затягат правилата за "зелените карти"

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 37

Как стигнахме до Луковмарш

visibility 57

/ брой: 37

Фалшификация №1 за Втората световна война

автор:Христо Георгиев

visibility 58

/ брой: 37

Хаджииванчовците бранят Апостола

автор:Велислава Дърева

visibility 66

/ брой: 37

Гнила надежда

автор:Георги Георгиев

visibility 45

/ брой: 37

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ