01 Март 2021понеделник18:18 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

Палитра

И на 50 Стоян Чуканов пази тайните си само за посветени

/ брой: 49

автор:Дума

visibility 933

Столичната галерия "Контраст" показва юбилейната изложба "50" на художника Стоян Чуканов, която може да бъде посетена до 28 март на ул. "Цар Самуил" 49. Освен с най-новите си живописни картини, авторът впечатлява с подбрана експозиция от по-ранните си творби и акварели, чрез които може да се проследи развитието на неговото творчество. През 2016 г., след близо 12-годишно отсъствие от българския художествен живот, Чуканов направи успешно завръщане на българската сцена с изложба в столичната галерия "Лоранъ". На следващата, 2017 г., представи творбите си и в галерия "Контраст", с което се заяви категорично, като все по-настойчиво проникващ в територия, ревниво пазеща тайните си само за посветени - акварела. През март Стоян Чуканов отбелязва своя юбилей с изложбата "50" в "Контраст", която подготвя в продължение на година.

Стоян Чуканов има зад гърба си десетки изложби у нас и в чужбина, а името му е добре познато в Съединените щати, Швейцария и Белгия. Като илюстратор Чуканов работи и за нюйоркско издателство, с двуезични книги, което събира автори от над 40 националности. Една от книгите, които той илюстрира, е на носителя на "Пулицър" Стенли Кюниц, с неговите последни подписи. 

За творчеството на художника Николай Ущавалийски казва: "Стоян Чуканов е дълбоко в своя свят, на своя територия. Стъпил на своите мостове, които продължава да гради. Мостове, които свързват въображаемото и реалното, изреченото и недоизказаното, мечтата на детето и съвременната мисловност на художника."

 

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 1002

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ