04 Октомври 2024петък17:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Водачът на БСП -Обединена левица за 17 МИР, Манол Генов: Без БСП и левицата няма излизане от порочния кръг на избори

Атанас Зафиров и Мая Манолова на откриване предизборната кампания на БСП Обединена левица за 16 и 17 МИР

автор:Дума

visibility 338

„Твърдя, че това е най-добрата програма, с която излиза нашето обединение на тези избори. Като изп.д. председател на БСП давам своята подкрепа и своето доверие на моите другари и колеги в двете листи, както и на водачите Иван Петков и Манол Генов – опитни парламентаристи, хора, доказали се във времето, хора с доказан авторитет и възможности“, каза в началото Атанас Зафиров.
Лидерът на БСП бе гост на откриване кампанията на двата пловдивски многомандатни района заедно с Мая Манолова, лидер на „Изправи се.бг“.
„ Ако говорим за политическия ни опонент, то това е ГЕРБ, моделът на ГЕРБ, на това управление. Но нашият враг на тези избори е нежеланието да се гласува. Ниската избирателна активност, безверието и бездушието води до деинституализация на  всички държавни органи, до пълна липса на доверие и на легитимност. Първият ни апел е да гласувате. Ние обичаме да гласуваме с емоция, но всички виждаме докъде ни води това. Този път гласувайте с разум. За хората, които са доказали че могат не просто да обещават красиви неща, но и да изпълняват своите обещания. Нашите кандидати са точно такива хора. Защото повечето от тях познавам лично и дълги години съм работил с тях“, каза още Зафиров. „На българската политическа сцена имаме обединение, началото на което беше положено без разговори по листи, по места и по каквото и да било, а с разговори по идеи, с разговор за програми и съм щастлив, че тези разговори доведоха до нашата програма, която тази вечер представяме. Само преди месеци бяхме на избори, но се получи така, че 50-то Народно събрание ще остане като една от най-позорните страници в историята на българския парламентаризъм. За да няма повече такива сглобки, за да спрем разпада на държавността, за да спрем пълното отвращение към политиката, ние се обръщаме с призив към Вас : на тези избори гласувайте!“, заключи лидерът на левицата.
Водачът на областната листа на „БСП-Обединена левица“ Манол Генов , каза“ „В тази кампания и с резултата от 27 октомври трябва да докажем, че без левицата излизане от порочния кръг на предсрочните избори и стабилно правителство няма как да има. Знам, че е трудно. Но вярвам, че всички ще работим отдадено в следващите повече от 20 дни кампания! Искам отново БСП- Пловдив и Пловдивска област и вече като обединена левица да покажем с резултата си на 27 октомври, че имаме най-добра мобилизация и най-добра подкрепа сред левицата в страната! Защото наистина е време за решения, а ние можем да дадем отговорни и работещи решения!
Дългогодишният парламентарист и водач на листата на левицата в 17 МИР, г-н Генов продължи така :“ В поредицата предсрочни парламентарни избори първите така и не успяха да стигнат до управление, а и никой не иска управлява с първите и няма никакво значение дали са ГЕРБ или ПП-ДБ. Същото важи и за следващите след тях в изборните резултати.
И ние в БСП преживяхме сътресения, не липсваха и опити да се саботира лявото обединение и връщането на доверието на левите избиратели. Има много какво да си казваме и решаваме вътре в партията си. Но първа задача сега са важните избори за 51-ви български парламент. Именно на тези избори трябва да покажем, че можем да бъдем обединени, можем да убеждаваме обезверените и да си върнем подкрепата на онези наши съмишленици, които през последните години се отдалечиха от БСП. Заради всичко това и най-вече защото вече имаме формата на коалицията „БСП ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ настоявам, че наистина е време за решения! БСП и Обединената левица неизбежно има и трябва да си извоюва мястото на фактор за управление на страната. Защото никой сам няма да е победител. Никой сам няма да управлява. А левицата трябва да е активна, защото е време за решения, а ние ги предлагаме!“
Мая Манолова аргументирано и открито насърчи за голяма активност в кампанията и в изборния ден. На откриването бяха представени и всички кандидати от двете листи. Пред актива на обединената левица говориха още водачът на градската листа, както и кандидати от двете листи, сред тях Георги Маринчешки от листата на 17 МИР и Валери Жаблянов от градската листа. 
„ Амбицията на всички ни е да имаме повече активност и по-категорична подкрепа за обединената левица, защото това е начинът да спрем спиралата от кризи в управлението на страната, а и да спрем да обезверяваме децата си“, каза и г-н Маринчешки в обръщението си на откриването на кампанията.

Петролът не поскъпва заради забавянето на икономиката

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 189

Ски курортите вдигнаха цените на картите

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 189

Франция увеличава данъците на богатите

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 189

Хърватски войници няма да участват в конфликти

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 189

Доминикана масово депортира мигранти

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 189

Черна ирония

автор:Александър Симов

visibility 745

/ брой: 189

Свинщина

автор:Мая Йовановска

visibility 955

/ брой: 189

За икономиката

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 189

“БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА” има решенията за БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 189

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ