18 Януари 2020събота07:54 ч.

Творба на Атанас Ташев

Палитра

Художници създават художници, или как творци формират последователи

/ брой: 240

автор:Дума

visibility 285

Ежегодната изложба на възпитаници от Художествената гимназия в София бе открита за четиринадесети път. Тя ще бъде отворена за посетители до 6 януари в столичната галерия "Дебют" на бул. "Васил Левски" 62. Мотото "Художници създават художници" е израз на идеята, че само творци могат да формират художествен вкус у своите последователи. Участниците са автори от различни поколения - с многобройни изяви в живописта, графиката, скулптурата, стенописа, илюстрацията и приложната графика. Творческите постижения на преподавателите са гаранция за качествено обучение и формиране на следващите поколения. Много от големите имена в българското изобразително изкуство са възпитаници именно на Художествената гимназия. Обединяват ги традицията, въображението и изящното. В ателиетата се създава климат на искреност и естествено човешко общуване. Удовлетворението и радостта от работата сближават поколенията и улесняват приемствеността между тях. Микеланджело пише: "Животът ми премина в едно вълнение", посочва Атанас Ташев, куратор на експозицията. 

Публиката има възможност да разгледа творби на Ангеларий Димитров, Aлександра Димитрова, Атанас Ташев, Ваня Малакчиева, Вера Върбанова, Динко Стоев, Донка Павлова, Димитър Яранов, Добрил Андреев, Зоран Мише, Момчил Илиев, Павлина Обретенова, Петко Генов, Рада Пилюшка, Стоян Куцев и Цветомила Христова.                                                                                                                   

   

„Воля“ шикалкавят за вота

автор:Дума

visibility 244

Меркел: Европа да стане по-самостоятелна

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 11

Мишустин e новият премиер на Русия

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 11

Кратки новини

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 11

Язовиро - поредният спасител

автор:Валентин Георгиев

visibility 278

/ брой: 11

Големите чудеса в малкия Булгаристан

visibility 341

/ брой: 11

Десетте гряха на Нено Димов

автор:Ростислава Иванова

visibility 294

/ брой: 11

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ