13 Август 2020четвъртък20:12 ч.

Творба на Атанас Ташев

Палитра

Художници създават художници, или как творци формират последователи

/ брой: 240

автор:Дума

visibility 690

Ежегодната изложба на възпитаници от Художествената гимназия в София бе открита за четиринадесети път. Тя ще бъде отворена за посетители до 6 януари в столичната галерия "Дебют" на бул. "Васил Левски" 62. Мотото "Художници създават художници" е израз на идеята, че само творци могат да формират художествен вкус у своите последователи. Участниците са автори от различни поколения - с многобройни изяви в живописта, графиката, скулптурата, стенописа, илюстрацията и приложната графика. Творческите постижения на преподавателите са гаранция за качествено обучение и формиране на следващите поколения. Много от големите имена в българското изобразително изкуство са възпитаници именно на Художествената гимназия. Обединяват ги традицията, въображението и изящното. В ателиетата се създава климат на искреност и естествено човешко общуване. Удовлетворението и радостта от работата сближават поколенията и улесняват приемствеността между тях. Микеланджело пише: "Животът ми премина в едно вълнение", посочва Атанас Ташев, куратор на експозицията. 

Публиката има възможност да разгледа творби на Ангеларий Димитров, Aлександра Димитрова, Атанас Ташев, Ваня Малакчиева, Вера Върбанова, Динко Стоев, Донка Павлова, Димитър Яранов, Добрил Андреев, Зоран Мише, Момчил Илиев, Павлина Обретенова, Петко Генов, Рада Пилюшка, Стоян Куцев и Цветомила Христова.                                                                                                                   

   

Влак удари кола на жп линия, има пострадали

автор:Дума

visibility 72

Ревизоро обяви край на джиповете при Рилските езера

автор:Дума

visibility 123

Тотален провал на летния сезон

автор:Дума

visibility 707

/ брой: 154

Задават се по-скъпо парно и топла вода

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 154

Нова ядрена мощност - приоритет на държавата

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 154

Къщите около София са най-търсени в пандемията

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 154

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 4

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 6

/ брой: 155

Датата

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ