23 Септември 2021четвъртък11:19 ч.

Хляб или зрелища

/ брой: 241

автор:Лозан Такев

visibility 1830

За съжаление при това управление на страната май отново идва времето на Вапцаровите стихове: "Но хлябът е малко, но хлябът не стига, деца..." Може би и затова повече зрелища се предлагат на нашия сънародник в новините... В политиката, ако това може да се нарече политика.
Не бяха акции на МВР, не бяха химни за МВР, сега хеликоптери кръжат в небето да покажат къде живеят богатите българи в законни и незаконни имоти... И всички са толкова учудени и не знаят как така може да има такъв разкош и места под слънцето... Една кабелна телевизия показва в "Място под слънцето" и "Странни домове" нещо подобно. Но много по-скромно изглеждат къщите на богатите хора по света. Дори именията на звездите от Холивуд пасти да ядат... И какво се правим, че това е новина. Не знаем ли кой разпродаде България, кой извърши криворазбраната приватизация?...
Зрелищата запълват ежедневието и вече не говорим за ниските пенсии, за ниските заплати, които премиерът непрекъснато обещава да не пипа, т.е. да не ги намалява... Накъде повече, господин Борисов? Напротив, обсъждаме повишаване на пенсионните вноски, а не спорим за отклоняване на парите на здравната каса. Не говорим за недостига на пари за лекарства, жизненоважни лекарства, които се отпускаха безплатно на пациенти. Сега хора с пенсии от 142 лв. трябва сами да си плащат лекарствата за по 250-280 и повече лева месечно... Не говорим за новите цени на хляба. Вярно, никой не е по-голям от хляба, само крайната цена изглежда има право да е по-висока от самия хляб наш насъщен...
Дай на хората хляб и зрелища, беше казал в далечното минало известен водач... Но само със зрелища не се живее, дори когато ГЕРБ е начело на реформите и хлябът не стига. Как да кажем с езика на поета: "Ала не бойте се, деца, за утрешния ден!" Как!?

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ