26 Април 2024петък23:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хиршер с 61-ва победа за СК

Алберт Попов завърши 58-и в гигантския слалом в Алта Бадия

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 782

Носителят на Световната купа по ски за последните 7 сезона Марсел Хиршер спечели гигантския слалом в Алта Бадия с убийствена преднина. Австриецът изпревари с повече от 2,5 сек. втория Тома Фанара (Фр) в италианския курорт. Хиршер триумфира за шеста поредна година на пистата "Гран Риза". Преди него за последно победител в Алта Бадия беше Тед Лигети (САЩ) през 2012 г.

Победата е 61-ва за Хиршер в Световната купа и 30-а в гигантския слалом. През сезона австриецът триумфира за трети път след слалома в Леви и гигантския слалом във Вал д’Изер. Почти сигурно той ще бъде обявен и за победител в Бийвър Крийк заради дисквалификация на Щефан Люиц (Гер).

На подиума до Хиршер се наредиха французите Тома Фанара (+2,53 сек.) и Алекси Пентюро (+2,69 сек.). 37-годишният Фанара се качи на подиума за 12-и път в Световната купа. Той беше с 14-о време в първия манш, но във втория се представи много силно и с трето време се изстреля напред. Пентюро пък беше седми и в двата манша. Много скиори допуснаха грешки и влошиха класирането си. Хенрик Кристоферсен (Нор) беше пети след първото спускане, а във второто даде едва 22-и резултат и остана едва 14-и - на 3,65 сек. зад Хиршер.

Алберт Попов не успя да влезе във втория манш. Той стартира 62-ри и даде 58-о време. Много силно с 27-и номер се представи 21-годишният швейцарец Марко Одермат, който даде трето време в първия манш, но във втория падна и не завърши.

С втората си победа в гигантския слалом Хиршер вече има 280 т. и води със 132 пред Кристоферсен. Австриецът си върна и водачеството за Големия кристален глобус. Той е с 380 т., пред Макс Франц 340, Аксел Лунд Свиндал (Нор) 333.

Днес Хиршер ще търси нова победа в паралелния гигантски слалом в Алта Бадия.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ