21 Септември 2021вторник01:37 ч.

Претърсванията на адреси, свързани с Васил Божков, приключиха с конфискация на два от джиповете му, макар да не е ясно на какви основания са иззети колите

Хаос с ценностите на Васил Божков

/ брой: 23

автор:Дума

visibility 1021

Плановете на разследващите да изземат картини и артефакти от ценните колекции на Васил Божков отново не се финализираха. Шумно обявеното изземване на ценности явно бе отложено заради опасенията на реставратори и специалисти, че прокуратурата ще вземе ценностите, без да обезпечи запазването им.

От Министерството на културата обявиха, че няма разпореждания да се изнасят предмети от колекцията на Божков. "В момента се правят огледи, описи, стая по стая. Участват четирима експерти от МК, които са разпределени по обектите и следят за нормалното протичане на работата", съобщи Александър Трайков, директор "Инспекторат за опазване на културното наследство" в Министерството на културата.

Всеки предмет се описва поотделно, разясни представител на фондация "Тракия", която отговаря за колекцията. Нищо няма да се изнася от колекцията, беше лаконичният коментар на председателя на фондацията Кирил Христосков. По-рано от сградата на "Московска" 45 излезе и наблюдаващият прокурор Ангел Кънев. Ако се стигне до изнасяне на експонати от частния музей, това може да отнеме и седмици, тъй като експонатите само на този адрес са над 3000. 

"Споделям експертното мнение на видния ни траколог проф. Иван Маразов, че изнасянето на антиките от тази среда може да нанесе непоправими вреди на експонатите, затова смятам, че произведенията трябва да останат там, където се намират, и да бъдат съхранени и запечатани под контрола на прокуратурата и МВР до произнасянето на съда. Eдва след това да бъдат изпратени там, където съдът постанови. Mоето лично мнение е, че сега скъпото опаковане, транспортиране и разтоварване може да се избегне. Разбира се, това трябва да стане с акт на прокуратурата", коментира шефът на комисията по култура и медии в НС Вежди Рашидов.

Междувременно Владислав Горанов назначи шефа на кабинета си Георги Йорданов за временен председател на Комисията по хазарта. Сменени са и членовете на комисията.

Хаос с лекарствата в КОВИД-зоните

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 181

Инициативен комитет издига Радев и Йотова за нов мандат

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 181

Прокуратурата проверява нападение над ваксинационен пункт

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 181

Общините искат 2% от данъка върху доходите

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 181

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 181

Обявиха банковите такси за пладнешки обир

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 181

Девет места в Европа с най-евтини и слънчеви имоти са български

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 181

"Единна Русия" с мнозинство в Думата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 181

Нов успех на лидера на ГСДП Олаф Шолц

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 181

Франция иска ЕС да спре преговори с Австралия

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 181

Кратки новини

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 181

Моите песни

visibility 112

/ брой: 181

Независимостта не е гаранция за правилни решения

автор:Велиана Христова

visibility 187

/ брой: 181

Парламентът на провалените надежди

автор:Юлия Кулинска

visibility 336

/ брой: 181

Опасно и цинично

visibility 155

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ