03 Юли 2020петък16:50 ч.

Хаос по дела срещу МВР заради нощния труд

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 375

За хаос и противоречиви съдебни решения по дела на полицаи срещу МВР заради неизплатен нощен труд, предупредиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). В своя позиция синдикатът изрази тревогата си от различните позиции на съдилищата в страната по един и същи казус, което води до напрежение и неяснота. Оттам недоумяват как при един и същ предмет на спора и неколкостотин окончателни съдебни решения, потвърждаващи правото, се получават и такива с диаметрално противоположни отсъждания и тълкувания в съседни районни съдилища или между две инстанции.       

"Установяването на истината за фактите следва да става единствено на основата на обективен анализ на доказателствата по делото, при условия за равнопоставеност между страните и техните процесуални представители и като се избягва поведение, което може да се възприеме като привилегироване, предразположеност, предубеденост или предразсъдък, основан на служебно положение", пише още в позицията на синдиката. Оттам допълват, че приемат и спазват върховенството на закона, като не се противопоставят на решения на българския съд, които не са в полза на нейните членове.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 438

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 344

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 994

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ