29 Март 2024петък01:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хамбургери в епруветка ще се правят от учени

/ брой: 148

автор:Дума

visibility 25

Холандски учени се зарекоха до една година да направят хамбургер с месо ин витро, както наричат специалистите говежда кайма, отгледана от стволови клетки, съобщи сайтът news.com.au. Продуктът ще е подходящ за хора, които не искат заради тях да бъдат избивани животни. Месото може да бъде използвано и за решаване на проблемите с недостига на храна.
Изкуственото кюфте ще бъде напарвено от 10 000 стволови клетки, извлечени от крави. Те ще се мултиплицират в лабораторни условия повече от милиард пъти. Така ще се получи тъкан, подобна на говеждо месо. Дори и първоначално вкусът му да не е като на истинското, учените са убедени, че хората ще свикнат с него.
Екипът от университета на Маастрихт търси смел доброволец, който първи да опита барбекю ин витро. Ако не се появи желаещ, със задачата ще се нагърби ръководителят на проекта - професорът по физиология Марк Пост.
Учени от същия университет отгледаха през 2009 г. ленти свинско месо по същия метод. Тогава те признаха, че то не е много апетитно на вид - сиво на цвят, с консистенция като на калмари.
Подобни опити се правят и на други места. В нюйоркска лаборатория отгледаха рибени филета от клетки, взети от мускулната тъкан на златни рибки.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ