21 Януари 2020вторник23:10 ч.

Заслужил герой

Хак да ни е с НАП

/ брой: 137

автор:Валентин Георгиев

visibility 1290

"Жена вдига скандал на мъжа си: Не те е срам! Да ме лъжеш, че последните години сте нямали премии. Видях файла на НАП."

"Във връзка с последния пробив от НАП препоръчват да си смените ЕГН-то."

"След хакерската атака от НАП са взели спешни мерки - след стандартната парола 123 добавили 4."

Това е само малка част от народния фолклор, който роди пробитата система на приходната агенция, довела до безпрецедентното изтичане на личните данни на 5 милиона граждани и фирми. 

Не, никак не е смешно! Тъжно е, жалко е, а вече и доста опасно. Признаха го от самата НАП с предупреждението, че "всички последици от оповестяването на тази информация са възможни и ако законът го изисква, ще уведомим всички 5 млн. засегнати граждани". И какво от това? Не е нужно да си голям експерт, за да разбереш, че оттук насетне всеки неудобен или съзнателно подбран индивид може да бъде изнудван, рекетиран, заплашван и буквално унищожен, без да е в състояние да се защити и докаже невинността си. Може да ви изкарат длъжник за милиони, да ви изпразнят банковите сметки и дори да се окажете бездомник...

В цялото това престъпление с хакнатата ни държава е вграден невероятен цинизъм. Властта и този път си посипа главата с пепел, като се оказа, че никой няма да поеме отговорност. Нашите управници по презумпция винаги са невинни. По това се познава и некадърникът - тръгва с цял куп оправдания, кое от кое по-неиздържано. 

Виновен, разбира се, веднага се намери - този път е млад хакер, наречен от Борисов "уникален" и "вълшебник". Ако беше за убийство или палеж, удобната изкупителна жертва ще са клошарите. Добре, че поне не обвиниха чистачката, която сутрин забърсва монитори и клавиатури, но упорито отказва да членува в ГЕРБ... Не, не е за хвалба, за срам е, Борисов! Ако извършеното наистина е мерило за високото ниво на образованието ни, както се опитваш да убеждаваш, какво да кажем за тези, чието задължение е било да опазят системата? И за чиято сигурност са похарчени десетки милиони, както признава Горанов. Тяхното ниво какво е?    

Скандалите у нас отдавна са станали всекидневие, но НАП-гейтът бележи предела на всякакво търпение. Защото вече няма гражданин, който да не е заплашен от пълната несъстоятелност на хората, които са оторизирани да се "грижат" за нас. И за което им плащаме, за да... се чувстват недосегаеми.

В Македония внасяли тонове боклуци от България

автор:Дума

visibility 1

Антитерористи ги гласят за охранители

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 14

Грипът настъпва в България

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 14

Хотелиери и ресторантьори искат 5% ДДС в туризма

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 14

Откриха 50 тона полско птиче месо със салмонела

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 14

БАБХ си купи пикапи за над 1,5 млн. лв.

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 14

Гърция с кампания за връщане на "мозъци"

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 14

Малайзия отказва да е сметището на света

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 14

Наемници избягали от Либия в Италия

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 14

Кратки новини

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 14

БНР в мъглата на неяснотите

автор:Павлета Давидова

visibility 72

/ брой: 14

Кога (ще) свърши войната?

автор:Велислава Дърева

visibility 100

/ брой: 14

ГЕРБ - Граждани за Екипно Рушене на България

автор:Юри Михалков

visibility 85

/ брой: 14

По въпроса за вноса

автор:Владимир Георгиев

visibility 49

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ