06 Април 2020понеделник15:50 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Заслужил герой

Хак да ни е с НАП

/ брой: 137

автор:Валентин Георгиев

visibility 1523

"Жена вдига скандал на мъжа си: Не те е срам! Да ме лъжеш, че последните години сте нямали премии. Видях файла на НАП."

"Във връзка с последния пробив от НАП препоръчват да си смените ЕГН-то."

"След хакерската атака от НАП са взели спешни мерки - след стандартната парола 123 добавили 4."

Това е само малка част от народния фолклор, който роди пробитата система на приходната агенция, довела до безпрецедентното изтичане на личните данни на 5 милиона граждани и фирми. 

Не, никак не е смешно! Тъжно е, жалко е, а вече и доста опасно. Признаха го от самата НАП с предупреждението, че "всички последици от оповестяването на тази информация са възможни и ако законът го изисква, ще уведомим всички 5 млн. засегнати граждани". И какво от това? Не е нужно да си голям експерт, за да разбереш, че оттук насетне всеки неудобен или съзнателно подбран индивид може да бъде изнудван, рекетиран, заплашван и буквално унищожен, без да е в състояние да се защити и докаже невинността си. Може да ви изкарат длъжник за милиони, да ви изпразнят банковите сметки и дори да се окажете бездомник...

В цялото това престъпление с хакнатата ни държава е вграден невероятен цинизъм. Властта и този път си посипа главата с пепел, като се оказа, че никой няма да поеме отговорност. Нашите управници по презумпция винаги са невинни. По това се познава и некадърникът - тръгва с цял куп оправдания, кое от кое по-неиздържано. 

Виновен, разбира се, веднага се намери - този път е млад хакер, наречен от Борисов "уникален" и "вълшебник". Ако беше за убийство или палеж, удобната изкупителна жертва ще са клошарите. Добре, че поне не обвиниха чистачката, която сутрин забърсва монитори и клавиатури, но упорито отказва да членува в ГЕРБ... Не, не е за хвалба, за срам е, Борисов! Ако извършеното наистина е мерило за високото ниво на образованието ни, както се опитваш да убеждаваш, какво да кажем за тези, чието задължение е било да опазят системата? И за чиято сигурност са похарчени десетки милиони, както признава Горанов. Тяхното ниво какво е?    

Скандалите у нас отдавна са станали всекидневие, но НАП-гейтът бележи предела на всякакво търпение. Защото вече няма гражданин, който да не е заплашен от пълната несъстоятелност на хората, които са оторизирани да се "грижат" за нас. И за което им плащаме, за да... се чувстват недосегаеми.

Компенсациите за евтиния газ се отлагат

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 65

Работодателите искат ремонт на схемата 60/40

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 65

Банките ще отсрочват кредити само на редовни платци

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 65

Какви са вариантите за отсрочка на банкови кредити

автор:Дума

visibility 287

Първи спад на новите случаи в Ню Йорк

автор:Дума

visibility 178

Борис Джонсън постъпи в болница

автор:Дума

visibility 299

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 871

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 452

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ