02 Август 2021понеделник05:47 ч.

Групата на С&Д в ЕП с позиция за нападенията срещу жени

Властите трябва да дадат ясен отговор какво точно се е случило на Нова година в редица европейски градове, призовава Илияна Йотова

автор:Дума

visibility 1738

Групата на социалистите и демократите (С&Д) в ЕП ще излезе с позиция за нападенията срещу жени в редица европейски градове, за които съобщиха световните медии. Инициативата е на Илияна Йотова - член на Комисията по права на жените и равенство на половете в ЕП. "Ако властите в европейските страни продължават с недомлъвките какво точно се е случило на Нова година, ще продължим да наливаме вода в мелницата на ксенофоби и популисти", заяви Илияна Йотова пред колегите си социалисти. Българският евродепутат подчерта, че вече прекалено дълго продължава неяснотата за случилото се на 31 декември, а това не е добре нито за немското, нито за европейското общество, нито за бежанците. Според Йотова, трябва ясен отговор какво точно се е случило на Нова година не само в Кьолн, но и в други немски и европейски градове. "Ако става въпрос за организирани нападения, това е най-лошият и сложен сценарий и изисква спешно механизъм за борба с този нов вид тероризъм. Ако става въпрос за престъпления заради мизерия и липса на перспектива, значи имаме проблеми с интеграцията на идващите в Европа", заяви още българският евродепутат. Колегите на Йотова допълниха казаното от нея с предложения за повече образователни и интеграционни мерки, както и за засилване на полицейското присъствие по улиците на градовете. Социалистите се обединиха около мнението, че посегателствата срещу жени са тежки престъпления, без значение дали са извършвани от мигранти или не. Илияна Йотова отбеляза, че при всички случаи е нужна бърза и осезаема намеса на органите на реда. Според нея, те трябва да си свършат прецизно работата, за да разберат хората, че държавата си е на мястото и е способна да ги защитава. "Цялото внимание на Европа днес изглежда концентрирано върху големите проблеми като спасителните операции, регистрацията на бежанци и тяхното преразпределение в ЕС, но очевидно не си даваме сметка за другите предизвикателства, пред които ни изправя ежедневието", заяви пред колегите си Илияна Йотова. Тя допълни, че сред най-сериозните предизвикателства са промените в културно-етническите съотношения в нашите общества и случилото се в Кьолн поставя много въпроси в тази посока, които трябва да намерят възможно най-бърз и точен отговор.

Червен код за опасни жеги в понеделник

автор:Дума

visibility 228

Всички искат от ИТН гаранции и имената на министрите

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 146

БСП е на прага да осъществи политиките си

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 146

70% от "Хемус" е платена, но само 13% е изградена

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 146

Има риск ББР да не си върне едрите кредити

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 146

Голяма част от София остава без топла вода

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 146

83 на сто е ръстът на летните туристи

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 146

Ваксините на Pfiser и Moderna поскъпват за ЕС

автор:Дума

visibility 107

Гореща вълна и пожари в Южна Европа

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 146

В САЩ подгонват наематели, останали без средства

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 146

Пълен парадокс

автор:Мая Йовановска

visibility 135

/ брой: 146

130 години социалистическо движение в България

visibility 206

/ брой: 146

Титанична битка за пенсиите

автор:Ева Костова

visibility 192

/ брой: 146

Студио Хъ

автор:Юлия Кулинска

visibility 428

/ брой: 146

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ