20 Октомври 2019неделя20:50 ч.

Грешна справедливост

/ брой: 183

автор:Ростислава Иванова

visibility 345

Зажаднялото за справедливост общество настръхна срещу странно и неочаквано съдийско решение. На съдията Калин Калпакчиев, който от години като "Давид срещу Голиат" води битки срещу корумпираната съдебна система, спуснатия "отгоре" главен прокурор и срещу нагласения от ГЕРБ и ДПС Висш съдебен съвет. Същият Калпакчиев разочарова всички, които вярваха в неговата етика, морал и професионализъм. Да освободиш с абсурдни мотиви 7 години предсрочно убиеца на студента Андрей Монов! Убиеца на доброто, умното 20-годишно момче, което сега трябваше да е на 32, със семейство, деца, професия и щастливо бъдеще. Момчето си отиде нелепо преди 12 години, озовавайки се на грешното място в грешния момент, прободено два пъти в гръб от пияния и озверял Джок Полфрийман.

Незнайно защо съдията уважи мнението на съмнителна неправителствена организация - Български хелзински комитет, че австралиецът се бил поправил в затвора и станал човек. Защо съдията игнорира обратното становище не на друг, а на затворническата управа, наблюдаваща от 12 години продължаващата агресия на Джок. Да, убиецът е променен, но само на външен вид - направо неузнаваем, слаб, с херувимско лице, без оня нагъл поглед на наркоман-убиец, който не се разкайва, без брадата и скинарската прическа. Заблудил е съда, че е нормален?! И Калпакчиев го пусна да си ходи по живо, по здраво. Без дори да си е платил кръвнината за съсипания млад живот и почерненото семейство. 

Грешна справедливост! Крещяща несправедливост! И естествено, от нея веднага се възползваха "циркаджиите" в политиката. Самопровъзгласилите се "патриоти" - "воеводи" и "атакисти". Всепризнати професионални популисти! Недоразумения във властта без морал, за които нищо не е свидно и неприкосновено, камо ли човешката мъка. Наскачаха като жаби от гьола и закрякаха за "справедливост". Нищо, че за 3 години във властта нищо не свършиха, за да види обществото възмездие за престъпленията и чувство за удовлетворена справедливост. Ама нали идат избори...

Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 32

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 52

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 36

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 35

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ