01 Юни 2020понеделник17:05 ч.

Графиката като диалог

60 творби на студенти и преподаватели от академиите във Венеция и София

/ брой: 36

автор:Дума

visibility 786

Международна графична изложба "Corpo еx/posto" е подредена до 14 февруари в галерия "Академия" (ул. "Шипка" 1) на Националната художествена академия, съобщи за ДУМА Диди Спасова от НХА.    
Експозицията включва 60 графични творби, които са съвременна интерпретация в областта на класическите технологии на високия и дълбокия печат, литографии, както и иновации и експерименти на авторите. Изложбата е част от започналия през 2010 г. графичен проект, иницииран от Академията за изящни изкуства, Венеция, и НХА.
Проектът се осъществява съвместно с музейната графична експозиция "Бартоломео Зане де Портезио". През август м.г. бе представена първата изложба в залите на фондация "Коминели Сан Феличе" (Бреша), Италия, а през декември - в галерия "Magazziho del sale 3" към Академията за изящни изкуства, Венеция. Основната тема е прилагането на традиционни и иноваторски графични способи, на авторски технологични експерименти при създаването на съвременни графични произведения. Целта е да бъдат установени връзки и трайни контакти между двете академии, както и да се представят творчески постижения на студентите и преподавателите.
"... Да се срещнат, да се опознаят и взаимно да се провокират млади автори, някои от които все още следват, а други наскоро са поели по своя самостоятелен творчески път. Чрез тези графични листове се осъществява диалог, който със сигурност ще обогати участниците в него - от разликите в боравенето с графичните техники през тематичния избор до чисто интелектуалния заряд на всяка от представените работи. Именно различията във всеки от пластовете са същинското богатство и ядро на този проект. Ядро, от което, да се надяваме, ще се зароди активен творчески, интелектуален и практически обмен", отбелязва Васил Колев - преподавател в специалност графика, НХА.
 

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 101

Бюджетът е с излишък от 1,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 101

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 284

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 387

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 101

Русия разобличи обвинения на Вашингтон

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 546

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 593

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 412

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ