04 Юли 2020събота05:57 ч.

"Графика малък формат" гостува на "Сезони"

/ брой: 286

автор:Дума

visibility 1219

         Софийската галерия "Сезони" за втора поредна година е домакин на националната изложба "Графика малък формат", като част от съпътстващата програма на VI международно триенале на графичните изкуства 2010.
Изложбата, която е организирана от Съюза на българските художници, секция "Графика и илюстрация", ще продължи до 15 януари в "Сезони" (ул. "Кракра" 2). Събитието се осъществява с  партньорството на Столичната община, Държавен културен институт - МВнР, Министерството на културата и др.
При откриването на изложбата бяха връчени  годишните отличия на секция "Графика и илюстрация". Награда за цялостен принос (плакет на името на Стефан Марков) бе присъдена на Веселин Дамянов-ВЕС. Приз за млад автор получи Александър Тодоров, откупна награда на секция "Графика и илюстрация" към СБХ бе дадена на Буян Филчев, научи ДУМА от Маргарита Видралска, мениджърка на галерията.
Участват 41 автори от всички творчески поколения, както утвърдени артисти, които определят облика на нашето графично изкуство през последните няколко десетилетия, така и млади графици, за част от които настоящото събитие е и  дебют. Колекцията показва пъстрата картина на съвременното ни графично изкуство. Очертава посоки и тенденции, стилови и художествено-естетически търсения и демонстрира убедително артистичните превъплъщения и богатите възможности на различните графични техники.
Освен с пищното разнообразие от произведения, изложбата блести с онова особено обаяние, присъщо единствено на графичната миниатюра. Съчетала в себе си изтънченост и артистичност, тази специфична форма на графиката олицетворява послания и достойнства, които я превръщат в желано и постижимо изкушение за всички, подвластни на красивото, ценители, отбелязват от галерията.                                 

 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ