20 Януари 2020понеделник11:01 ч.

Глоба и за ползване на слънчевите лъчи!

/ брой: 139

автор:Дума

visibility 894

Щерю Наумов,
Варна

Мъчно и тъжно ми става, когато връщат несъгласието на президента по приетите закони от Народното събрание. Прочетох в медиите мотивите на президента по върнатия от него за корекция закон за чрноморското крайбрежие. Те са справедливи от земята до небето! За вота са гласували 66 депутати, един е въздържал се и 143 са били против мотивите на държавния глава. Държавният глава връща закона по простата причина, че в него не са заложени правила, нормативи и стандарти и че режимът за "диво къмпингуване" е силно ограничен спрямо досегашния извън определени от някого места. 

Недоумявам що за поведение имат част от депутатите, които са гласували тези правила и не са съгласни с президентското вето. Очевидно тези депутати се възприемат като собственици на българската природа и могат да се разпореждат с нея, както си искат. За палатка край морето - глоба, а за хотели и казина, стигащи през плажа до самата вода - нищо. Бедният българин не може да плаща скъпите ви чадъри и шезлонги сега и на палатка не може да излезе. Няма да се учудя, ако в скоро време се приемат закони, забраняващи на човека да диша въздуха, да пие водата от извора в планината, да ползва природните богатства на страната. Защо примерно да не въведете определен ред и срещу колко да ползваме слънчевите лъчи?!

 Що за морал имат тези депутати и дали наистина представляват интересите на своите избиратели, гласували за тях? Когато влизаха в Народното събрание, се кълняха, че ще служат на народа и държавата. Може би се налага преди всяко заседание на събранието да им се прочита положената клетва, за да не я забравят. Няма вето на президента, което е в полза на хората и те да са го уважили. Рейтингът на президента, избран от народа, не от спуснати партийни листи, е много по-висок от този на парламента. Народът го тачи като обединител на нацията, който нищо противонародно нито е направил нито е решил, за разлика от тях. Когато отиде в чуждата държава, ни представя достойно, уважават го там. Това, драги депутати, вие не го разбрахте, но аз - обикновеният човек, ви го казвам. Обидно ми е. Не се ли срамувате? Спрете с неразумните ежби срещу умни хора, а ги уважавайте, защото от тях и акъл можете да вземете, само ще спечелите от това. 

Аз контактувам с много хора, една хубава дума не са казали за вас и за безсмислените ви "палаткови" упражнения по морето, което аверите ви потопиха в бетон. Дано по-скоро да освободите тази свещена сграда, на която пише "Съединението прави силата".      

БСП внася днес четвъртия си вот на недоверие

автор:Дума

visibility 50

И във Волуяк протестират заради липсата на вода

автор:Дума

visibility 175

Синдикалистка изнудвала директори с подписка

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 12

Готвят нов стандарт за кюфтета и кебапчета

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 12

Разнобой във властта за хазарта

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 12

Още 200 млн. лв. държавен дълг

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 12

Берлин не иска "втора Сирия"

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 12

Тръмп: Импийчмънтът е незаконен

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 12

Нужен ли е вот на недоверие сега?

автор:Вяра Емилова

visibility 371

/ брой: 12

100-години Шуменска комуна

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 12

Сага с начало и без край

автор:Въто Христов

visibility 197

/ брой: 12

Драма за милиарди

автор:Любомир Калев

visibility 235

/ брой: 12

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ