29 Ноември 2021понеделник21:08 ч.

Иван Гешев продължава с пиарските спецакции - този път срещу "имотната мафия"

Гешев реши, че Панов се е фиксирал в него

Председателят на ВКС поиска информация за обвинителните актове, изготвени от единствения кандидат за главен прокурор

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 287

"През годините мислех, че Лозан Панов има фиксация в Сотир Цацаров, вече си мисля, че има фиксация в длъжността главен прокурор", иронизира Иван Гешев. Единственият кандидат за главен прокурор отново се оплака, че атаките срещу него идвали от малък, в това число и политически кръг, който не харесва прокуратурата. Повод за жалбите му този път е писмо от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов до главния прокурор Сотир Цацаров, Комисията по атестирането и конкурсите при Прокурорската колегия на ВСС и до шефовете на Софийската градска прокуратура и Специализираната прокуратура. Магистратът иска информация за обвинителните актове, изготвени от Гешев, както и за резултатите по тях.

"След като имам над 233 осъдени лица, значи съдът ми е дал отлична оценка с това, че по мои обвинителни актове са осъдени такъв брой лица. Това е оценка не само на количеството, но и на качеството на свършената от мен работа. Второто, което искам да кажа, е че с решение на ВСС е приета комплексна оценка от периодичното ми атестиране, която е максимална", заинати се Гешев.

В писмото си шефът на ВКС подчертава, че за обективна преценка на професионалните и делови качества на кандидата трябва да се има предвид нивото на правните му познания, умения и лични способности, проявени при изпълнение на функциите му. "Тиражираната изключителна оценка на способностите на кандидата неминуемо означава, че прокурорските актове, които е изготвил, отразяват задълбочени и системни познания в областта на наказателното право и процес", заявява той. Панов допълва, че професионалната квалификация на магистратите се гради не само на количествени резултати, а най-вече на качествени. Те могат да бъдат преценени и коментирани само при наличието на непосредствени впечатления от конкретната работа на Гешев като прокурор, затова председателят на ВКС предлага членовете на ВСС да се запознаят с работата на Гешев по конкретни дела и с изготвените от него обвинителни актове по приключили наказателни производства.

Автобус гори край Гурково

автор:Дума

visibility 213

АИКБ иска минималната заплата да се договаря от бизнеса

автор:Дума

visibility 319

Пенсиите се увеличават от 25 декември

автор:Дума

visibility 364

Кой и как може да ползва данъчни облекчения за деца

автор:Дума

visibility 386

Топлофикациите искат 50% по-скъпо парно

автор:Дума

visibility 882

/ брой: 229

Мароко затваря въздушните и морските си граници

автор:Дума

visibility 304

Ще спрат ли ваксините Омикрон?

автор:Дума

visibility 529

Токът - на прицел

автор:Евгени Гаврилов

visibility 0

/ брой: 230

САЩ губят васали

автор:Таня Глухчева

visibility 12

/ брой: 230

Датата

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 230

Дотук добре

автор:Таня Джаджева

visibility 977

/ брой: 229

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ