09 Април 2020четвъртък04:53 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

ГЕРБ установили телевизионна демокрация

Властта да увеличи пенсиите от 1 януари като компенсация за раздадените бонуси, а не от 1 април, призова Сергей Станишев

/ брой: 27

автор:Юлия Кулинска

visibility 572

ГЕРБ установиха телевизионна демокрация и превърнаха управлението на страната в телевизионен пиар, заяви президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна вчера. По думите му премиерът Борисов демонстрира постоянно неглижиране и пренебрежение към българския парламент. "Демокрацията е уважение към институциите, към правовия ред, към мнението и гласа на гражданите. Ние сме народни представители в едно НС, което е стигнало дъното на своето неодобрение и вече едва 6% от хората ни имат доверие в него. Отговорност за това носи мнозинството, изпълнителната власт и министър-председателят. Неведнъж сме се обръщали и към вас, г-жо председател", поясни Станишев. Той е категоричен, че по важни въпроси на държавата в една парламентарна република е задължително премиерът да заявява позиции пред депутатите и да търси подкрепа за политиката, която води. Отсъствието на премиера от НС показва тенденция на сриване на демокрацията у нас. Неслучайно през следващата седмица в ЕП ще има дебати за състоянието на демокрацията и върховенството на закона в България, коментира Станишев. Той определи това като срамна работа. 
В неделя се проведе първият в историята на България демократичен референдум, поискан от 770 000 граждани, по важен въпрос, засягащ икономиката, енергетиката, цените на тока, живота на българите и модела на икономическо и социално развитие на страната, припомни лидерът на левицата. Всички, които гласуваха, заслужават най- малко уважението на властта, подчерта той. Борисов показа, че това не го интересува, а се вълнува от мачовете в чужди страни с чужди играчи, поясни Станишев. Според него това е много опасно за бъдещето на страната. Защото демокрацията е алтернативата на диктатурата, отбеляза Станишев. 
"Отношение на властта към референдума бе страх пред свободната воля на българите, защото за разлика от изборите референдумът беше свободен, без контролиран и купен вот и отразява обективно преобладаващото мнение на хората. Близо 62% от гласувалите казаха "да" на развитието на ядрената енергетика и това е важно. Властта реагира с кризисен пиар. Г-н премиерът спешно отиде в Сопот, прегърна се с работниците, съкрати 600 души и им предложи временна заетост. Видяхме още падащи глави на министри и ръководители, назначени от самия Борисов. Ясно е, че всичко се прави, за да се отвлече вниманието от първата голяма лична загуба на Бойко Борисов чрез вот на българите. Но това не решава нито един проблем", коментира Станишев.

 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 296

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 105

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ