26 Март 2019вторник14:54 ч.

ГЕРБ фалшифицираха заседание на Общинския съвет в Перник

/ брой: 42

автор:Юлия Кулинска

visibility 390

Последното заседание на Общинския съвет в Перник е фалшифицирано. В него от 2 до 13 точка е "гласувал" зам.-председателят на ОбС Милан Миланов, който в този момент не е в страната, съобщи за ДУМА областният лидер на левицата Валентин Петков, който е и общински съветник. По думите му това поставя под съмнение легитимността не само на това заседание, но и на целия Общински съвет. От БСП са отправили сигнал до прокуратурата. 

Не може, когато се взема решение за разпореждане с общинско имущество и публични средства, да се случват подобни неща, възмути се Петков. Той съобщи, че в дневния ред на заседанието са били включени важни точки като продажба на токоизправителни станции, захранващи мрежата на бившия тролейбусен транспорт, промяна на статута на обекти от публична в частна общинска собственост, за да може те да бъдат продадени. За подобно решение са необходими 28 гласа, но били събрани едва 22 гласа и ГЕРБ поискали почивка. При прегласуването гласовете скочили на 25. Оказало, че сред гласувалите е и Миланов. По-късно в залата влезли още двама съветници, които заявили, че са гласували "за", но системата не ги отчела.

Групата съветници от БСП отказали да участват в заседанието заради фалшификациите. Те останали в зала, но не гласували. От левицата призовават областния управител Ирена Соколова да върне всички решения на ОбС от вчерашното заседание.

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58