05 Декември 2019четвъртък23:54 ч.

Акценти

Георги ТОМОВ: Аз съм един от вас и ще оправдая доверието ви

Смятам, че само чувстващият се комфортно в средата си човек може да мисли за прогрес, казва кандидатът на "БСП за България" за кмет на столичния район "Илинден"

/ брой: 192

visibility 928

Интервю на Васил Трифонов 

Целият живот на Георги Томов е свързан с район "Илинден" - роден е в жк "Св. Троица", а сега живее в жк "Захарна фабрика". Той е предприемач в сферата на търговията и услугите. Служил е в Гранични войски. Работил е в ДУМА. На 44 години. 

- Защо решихте да се кандидатирате за кмет на район "Илинден"?

- Като всеки млад човек и аз жадувам за промяна и прогрес. Но не тази "промяна", която е само на думи и без дела - аз я наричам "задклавиатурна", а реална, създаваща комфорт на моите съседи и техните семейства. Смятам, че само чувстващият се комфортно в средата си човек може да мисли за прогрес. Убеден съм, че мога да помогна на илинденци заедно да извървим този път. Да не забравяме и броя номинации, които получих. Практически ме подкрепиха всички ОПО в "Илинден", за което им благодаря.

- Предизвикателство ли е за вас да бъдете кандидат на БСП?

- Определено да. Но преди всичко е и голяма отговорност. БСП е партия с дългогодишна история, обхващаща не просто период от време, а съвкупност от различни поколения, които са съвременници на различни исторически събития. Като такава тя носи своите пасиви, но има и много активи. Гледам изцяло към бъдещето, като се уча от опита на времето. 

- Какво трябва да се промени във вашия район?

- Район "Илинден" се състои от 4 от най-старите квартали в столицата - "Света Троица", "Гевгелийски", "Захарна фабрика" и "Илинден". Най-ценният ресурс са хората, които живеят тук, зеленината и местоположението. В района имаме както общи за града, така и специфични проблеми. Непознаването на тази специфика отдалечава от решаването на проблемите и води до натрупване на нови. Смятам, че през всичките години, в които съм учил, живял и работил тук, познавам отлично проблемите и знам как да ги реша.

- Каква беше реакцията на близките и приятелите ви, когато разбраха, че се кандидатирате за кмет на "Илинден"?

- Ще си позволя да отговоря чрез така познатите ни от социалните мрежи емотикони - много "лайкове" и любов, много "ехаа", една-две сълзи. Засега гняв няма. Общо взето, имам пълната подкрепа на близките, приятелите и съседите си. Това е малко плашещо, имайки предвид отговорността ми към тях.

- Какви са интересите ви? С какво се занимавате през свободното си време?

- Увличам се от историята ни. По това какъв дух са имали предците ни, за да ни има. Мисля, че той още живее в нас и се бунтува. Също така обичам да съм с приятели в близост до вода - това ме зарежда с енергия.

- Какво е вашето послание към хората от "Илинден"?

- Желанието ми да променим към по-добро "Илинден" е огромно и вярвам, че с общи усилия ще успеем.

На всички, които ще ме подкрепят на тези избори, искам да кажа: "Аз съм един от вас и ще оправдая доверието ви".

От трети опит : Партийната субсидия става 8 лева

автор:Дума

visibility 285

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 235

Кратки новини

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 76

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 59

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ