12 Август 2020сряда15:42 ч.

Снимки личен архив

Срещи

Георги Николов-Жорони: Стендъп комедията е велико изкуство

Почитател съм на по-пикантния и хаплив хумор, в който задължително присъства и доза самоирония, откровен е талантливият актьор

/ брой: 130

автор:Альона Нейкова

visibility 2063

Роденият в Деня на детето през 1987 г. ГЕОРГИ НИКОЛОВ, който добавя към името си и псевдонима ЖОРОНИ, е от град Левски. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Стига до финала на формата "Претендентът", организиран от "Шоуто на Слави". Твърди, че е бохем по(д) душа. Всичко за него е хумор. Нещото, което никога не е изпитвал, е срам. Носят се слухове, че работи като ентъртейнър, водещ, комедиант и сценарист. Обожава да усмихва хората. Любимата му дума, която завършва на "зъм" е сарказъм. Слугува на огромен котарак. Женен е за руската певица Виктория Куприна от втория сезон на X Factor, която по последни данни все още го търпи. Имат прекрасна дъщеричка Фрея, която обожават. Щастлив!

"Дойде ли първата вълна от смях, вече политаш"

"НАТФИЗ учи на дисциплина и развива въображението"

- Кога и как разбрахте, че имате актьорски заложби, Георги?

- Все още пазим стара видеокасета с кадри от моя трети рожден ден, където пламенно рецитирам стихчето за "Катеричка рунтавелка", след което казвам на гостите: "Пляскайте!" Това са може би първите ми артистични стъпки. После дойде моментът с имитации на образите от популярното предаване "Улицата". И въпреки че дълго време в последствие се занимавах активно с футбол, явно актьорството просто е било в кръвта ми. Споменавайки "Улицата", искам да благодаря още веднъж на големия Теди Москов за това, че покани мен и моите колеги от "Нема к`во" преди няколко години за една новогодишна негова програма и беше огромна чест да снимаме заедно, особено с моята любимка от детството - Мая Новоселска. 

- В комедийния жанр ли се чувствате най-уютно или драматичните роли същи ви привличат?

- Комедията си ми е страст. Определено съм почитател на по-пикантния и хаплив хумор, в който задължително присъства и доза самоирония. Не крия, че очаквам с нетърпение и първата си изцяло комедийна кинороля, защото дотук снимах общо взето в по-драматичния жанр, но определено се чувствах прекрасно, особено след като видях резултата! Човек, когато дава сърце и душа в дадено нещо, то няма как да не се случи наистина добре... 

- Какво си спомняте от обучението в НАТФИЗ? Важно ли е образованието за актьорската професия, след като се смята, че за артиста определящ е талантът?

- НАТФИЗ учи на дисциплина и развива въображението ти, особено в нашия сектор - актьорско майсторство за куклен театър. Там пораснах, опознах себе си донякъде, пробвах различни начини на изразяване, но най-вече преоткрих чувството си за хумор. Имах прекрасни преподаватели и колеги, с които от сутрин до вечер се забавлявахме. В рамките на 4 години животът ми беше, общо взето, между стените на академията, но след като завърших така и не попаднах в театър. Всъщност аз съм един от малкото дипломирани актьори, които никога не са играли в театър и театрална постановка.

- Сцена с ваше участие във филма "Да обичаш Пабло" има милиони гледания в интернет. Очаквахте ли, че ролята ви на колоритен сикарио ще привлече такова голямо внимание? Какви са впечатленията ви от звездите на този киношедьовър Хавиер Бардем и Пенелопе Крус?

- Разбира се, че въобще не съм очаквал някой да акцентира толкова на една кратка сцена, в която дори не присъстват големите актьори от продукцията. Моят колега Калин Кирилов случайно попадна на видеото в социалните мрежи и ми го прати. Тогава видяхме, че има 6 млн. гледания, които към днешна дата са вече над 10 млн. Благодарен съм на Цвети Георгиева от Directo Agency, която написа страхотен материал по този повод и направи така, че много хора да разберат за мен и моето кратко, но колоритно участие в "Да обичаш Пабло". За съжаление обаче нямах щастието да имам обща сцена с Хавиер Бардем и Пенелопе Крус, но един ден и това ще стане! Те са наистина прекрасни!

- Част сте от най-популярното стендъп трио "Нема к`во". Как решихте да обедините талантите си с Калин Кирилов и Венсан? Кой измисли името на вашата трупа? Какво ви помага да продължавате да сте заедно?

- Имало е да става! Съдба! Вече 7 години минаваме и през хубаво, и лошо, точно както в едно семейство, защото сме такова. Изградихме институция, която с времето стана много по-голяма и значима от самите нас като индивидуалности. Имаме наистина уникалната възможност да караме хората да се смеят и да забравят за проблемите си! Това е "Нема к`во"! А самото име беше предложено от Калин, ей така - на майтап, но майтапът вече седма година живее своя живот в българския шоубизнес. 

- Кой съчинява повечето скечове?

- Реално няма само един автор. Всеки си пише своята основа за материал, но после заедно шлифоваме текста, за да стане максимално добър и да излезе пред публика. Най-голямото напрежение е с чисто новите скечове. Не знаеш как ще реагират хората, ти самият не си ги усетил още, защото не са играни пред публика. Страхотно напрежение, което грам не трябва да показваш. Но дойде ли първата вълна от смях, вече политаш. Затова стендъп комедията е толкова велико изкуство.

- На сцената засягате сюжети от всекидневието, в които повечето хора биха могли да се припознаят, стига да са честни със себе си. Има ли обаче табу за "Нема к`во"?

- Почти няма тема, която да не сме засягали и в която да не се припознае всеки човек. Но може би политиката все още не ни представлява такъв интерес, защото хората по цял ден слушат за нея, включвайки телевизора, радиото... И ние ли да ги товарим?! Има толкова по-хубави и искрени неща от живота, които да превърнем в комедия, нали?!

- Правили ли сте опити да се шегувате на език, различен от българския?

- Аз лично - да! Обичам да имитирам различни футболни коментатори - арабски, английски, руски. Преди цели 5 години пък с момчетата създадохме уникален етюд на тема турски сериал, който до ден днешен кара хората да плачат от смях. Отделно имам доста събития, които съм водил на английски и руски език. Вълнуващо е, защото нямаш същия арсенал с думите и смешките, както на български. Но пък успявам да провокирам себе си и да опитам да създам хумор от ситуацията, хората, енергията, която витае в дадения момент на дадено място. 

- Освен че се изявявате като водещи на корпоративни партита, рождени дни, тиймбилдинги, сватби и пр., кое е най-необичайното място, на което сте правили шоу?

- 100% знам кое е. Бяхме поканени да правим стендъп на група млади дами, в салон за красота в... 8,30 сутринта! Не спах цяла нощ, защото се чудех как така ще се смеят жени, в 8,30, когато все още целият им свят вероятно е крив, а и са на работа... Ами, стана! Спукаха се от смях! Бяха прекрасни, за което им благодарим! Беше истинско предизвикателство, което приехме като mission completed (изпълнена мисия - б. ред.)!

- В какво се превърна за вас принудителната изолация заради пандемията?

- Във време за семейството. Прекрасни са тези моменти. Дъщеря ми Фрея е истинско чудо, с което всекидневно се впускахме в приключения, и емоциите са неповторими. Тя ми действа като наркотик. Обожавам я. Единственото лошо на този период е нарушеният финансов баланс. Парите не били важни... Стига глупости! Но със съпругата ми успяхме да се съхраним най-вече психически, а и съм изключително благодарен на родителите ми, които в тежки моменти винаги са опора! 

- Имайки предвид, че жена ви Вика Куприна е певица, ще разкриете ли как се постига симбиоза на две творчески личности, живеещи под един покрив? Съществува ли скрита надпревара между вас кой е по-талантлив, по-успял, по-прочут?...

- Никога! Защото и двамата имаме своя път. Даже понякога си мисля, че не съществува такова нещо като конкуренция. За всички има място под слънцето, всеки творец намира своята публика. А в семейството сме отбор и сме един за друг. Радваме се на успехите си, подкрепяме се и утешаваме, когато нещо не е било наред. И това е най-добрата рецепта. Ние сме изключително емоционални с нея. Тя е Стрелец, аз - Близнаци. Бушуват урагани понякога, но в любовта го има и това... Сега пожелавам на Вика голям успех с песента "Dusha" (DJ Dian Solo mix).

- Без какво не си представяте живота си?

- Без семейството нищо не би имало смисъл. Без приключенията, пътуванията наблизо и надалеч, хубавите филми и книги, приятните разговори и, разбира се, за къде сме без приятелите... Но сред всичко изброено винаги трябва да присъства и щипката добър хумор.

- Това за вас е начин да направите живота по-лесен или е част от усещането за случващото се, което не бива да се приема прекалено сериозно, за да оцелеем в този свят? 

- Хуморът е и начин на живот, и спасение, но е и онова, което често може да те приземи и да ти напомни кой си всъщност! Хуморът е явление, което всеки трябва да кани в дома си, и то по-често, отколкото си представя! Хуморът ще ни помогне да преодолеем и всички сложни ситуации, пред които сме изправени в последно време. Така че... дръжте се за него и той никога няма да ви предаде.

- Какво не знае публиката за Георги Николов?

- Някои не знаят, че съм един от създателите на Парти агенция "Джуниър старс", заедно с Калин Попов и неговата половинка Теди. Все още правим страхотни празници за децата, защото, повярвайте, никой не зарежда и не подмладява така, както го правят децата. А и на събитията с тях един артист може да провери на какво ниво е, според това доколко може да заинтригува малките сладури. Слава Богу, все още ни бива. Вече половин година правя и забавно футболно шоу ("Тики-Така") заедно с Бобсън Борисов, който е сценарист и създател на футболния канал "ФЕНландия". Да, аз съм голям фен на футбола, особено когато говорим за "Манчестър Юнайтед". 

Но ще ви кажа и какво знаят за мен, особено на площадката пред блока. Знаят, че "папа идьот"! С тези думи ме посреща дъщеря ми Фрея, когато види, че се прибирам. Смешно е, защото тя го казва на руски "папа идьот", но всъщност преводът е "татко си идва". Обичам за собствено удоволствие да си смеся двата езика и да се получи "идЬОтът си идва" хахххххаха.

- Доколкото зная, в началото на 2020 г. с момчетата планирахте да покорите и публиката отвъд Океана с ваши представления. Успяхте ли или заради кризата с коронавируса намеренията ви така и не се осъществиха?

- Дотук 2020-а е наистина лоша година за нас. Да, има такава надежда за пътуване зад Океана. Но лошото е, че се отложиха потвърдени участия и събития. Отпадна ни второто национално турне с Шкумбата - "Нема такъв живот". Имахме възможност за европейски тур, който не се осъществи. И за "черешка на тортата" се наложи да отменим датата ни за голяма вечер на комедията в зала 1 на НДК през ноември, тъй като ситуацията не позволява риска. Спирам да изброявам, защото ще започне да изглежда като оплакване. Всъщност, има просто горчивина, която няма как да не ни поразклати мъничко. Но вярвам, че всичко ще бъде наред съвсем скоро. 

- Промени ли ви участието в риалитито "Претендентът", организирано от "Шоуто на Слави"? Смятате ли подобни формати за полезни и не създават ли те неоправдани очаквания за по-нататъшно развитие у кандидатите за слава?

- Страхотен въпрос! Да, създават очаквания, още повече когато си на 23 години (тогава бях на толкова) и младостта по-скоро е твой недостатък. Мислиш си: сега те очаква бляскава кариера, напомпан си до пръсване и смяташ, че едва ли не вече си голяма работа. После падането е адски болезнено. Да, аз паднах. И си взех урока. А този урок беше един от най-важните в живота ми! Иначе беше страхотна възможност да работя с този екип в най-силните му години. Научих много! Благодаря...

- След фамилията ви се изписва Жорони, защото...

- Защото съм ЖОРО НИколов. Игра на думи, малко по детски даже, но си ми е мило и го оставих като псевдоним. Да си стои там и дано се споменава с добро.

- Как ви е променила известността?

- Не се смятам за известен. Знам само, че натрупах опит и знам какво мога. Промяната е най-вече в това, че ценя труда си повече. Това е важно...

До 50 % по-малко клиенти в търговските вериги

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 153

Маркират месо от рискови региони с диамант и кръст

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 153

Въглищните ни централи ще работят до 2050 г.

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 153

Розовата индустрия е в шок

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 153

За първи път от 11 години Великобритания е в ресеция

автор:Дума

visibility 119

Доналд Тръмп забрани приложението TikTok

автор:Дума

visibility 127

Протестите в Беларус ескалираха

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 153

Русия първа в света регистрира ваксина

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ