15 Декември 2019неделя14:28 ч.

Георги Гьоков: Бюджетът на ДОО ни отдалечава от социалната държава

автор:Дума

visibility 393

Бюджетът на Държавното обществено осигуряване за 2020 година е копи-пейст на предишните бюджети от управлението на Борисов от 10 години насам. Това коментира депутатът от БСП Георги Гьоков по време на дебатите по бюджета на ДОО на първо четене в пленарна зала. По думите му липсват промени и няма решение на проблемите, които обществото очаква - за справедливост в осигуряването и адекватност на осигурителните обезщетения.
Бюджетът не предлага нови политики, нито мерки и решения, затова можем да го определим като повторение на предишните бюджети, подчерта Гьоков. Няма нищо ново, никаква нова политика, водеща до реформа в социалната сфера или поне в промяна в посока подобрение. Бюджетът на ДОО за 2020 г. отхвърля всяка възможност за социално развитие във възходящ аспект и ни отдалечава тотално от разбирането за социална държава, предупреди още депутатът. Гьоков открои основните проблеми, които се наслагват през годините. Според него бюджетът, предложен от ГЕРБ, "утвърждава прилагането на вредната неолиберална политика, която е в дъното на всичките ни проблеми и то в момент, когато цяла Европа поставя под съмнение този неолиберален подход".
Да се нарече социална държава България, е важно да има предвидени адекватни решения в социалната сфера и адекватни социални защити както в държавния бюджет, така и в бюджетите на ДОО. Народният представител от БСП се спря и на пенсиите. Той отчете, че доходите от пенсиите са изостанали от жизненото равнище на страната. Георги Гьоков заяви, че БСП ще предложи преизчисляване на всички пенсии. Трябва да го приемете, защото вече сме закъснели и ако не го направим сега, утре няма да има закъде и ще струва много скъпо, обърна се той към управляващите. Гьоков разкритикува и замразения размер на максималния осигурителен доход.

Джонсън вече мисли за реформи в страната след Брекзит

автор:Дума

visibility 265

Борис Джонсън ликува, обеща Брекзит на 31 януари

автор:Дума

visibility 339

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 534

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 457

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 619

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ