23 Септември 2019понеделник22:47 ч.

Гарвани и боклуци

/ брой: 167

автор:Георги Георгиев

visibility 431

От Васил Найденов знаем, че "под мостовете не шумят реки", но от онзиден научихме от АПИ, че вместо това под 120 от тях мучат телета, блеят агънца, кудкудякат кокошки, намирисват остро камари гуми, найлони, боклуци и други леснозапалими материали. Както показа инцидентът с моста на магистрала "Струма" край Дупница, на нас не ни трябват терористи, Боже, опази! Безстопанствеността, безхаберието, нищоправенето и глупостта прекрасно вършат същата работа.

Защо? Защо все трябва да се случи някаква беда, за да разберем, че микроязовирите нямат реални стопани, че никой не обръща внимание на затлачени речни корита, че се строи на места, където изобщо не бива да се строи (трагедията в Аспарухово), че се горят незаконно отпадъци, което е вредно за здравето, че се слага некачествен асфалт, което е опасно за живота, че под стратегически обекти като мостовете се създават импровизирани складове и сметища, които, както видяхме, представляват потенциална заплаха. 

Такова масово неспазване на правилата или на откровената им липса говори много повече за властта в страната, в която живеем, отколкото каквито и да било рейтинги, мониторингови доклади и измервания на общественото мнение. Това е власт, която се отнася към народа и държавата му като към колониално владение, което може и трябва да се експлоатира до дупка, до откат, до пълно изцеждане на всичко, което може да се изцеди. След което тая власт смята да отиде към "топлите страни", където да си живее като "белите хора". С черните пари. 

Не разбирайте под власт само тези, които се намират в министерските и чиновническите кабинети. Тези хора отдавна са едно цяло и с бизнеса, и с неправителствени организации, със съсловни такива. Здрава спойка ги държи в единен строй. Поради това и няма кой да взема мерки, да наказва, да променя системата, да променя манталитета към народ и държава. Гарван гарвану око не вади. 

С над 340 мерки Мая Манолова ще променя София

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 182

Президентът призова българите в САЩ да се завърнат

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 182

Лекари алармират за липсващо лекарство за онкозаболявания

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 182

Белгия забранява старите дизели

автор:Дума

visibility 76

Всеки втори държавен лев похарчен на вятъра

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 182

Всяка четвърта фирма у нас се страхува от фалит

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 182

Фалшиви стоки за 740 млн. евро са задържани в ЕС

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 182

Транспортна стачка ще блокира Гърция

автор:Дума

visibility 52

Конгресът крои нов импийчмънт срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 182

Иран освобождава британския танкер

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 182

НАТО: Русия ни пречи в Черно море

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ