10 Декември 2019вторник14:43 ч.

Гарвани и боклуци

/ брой: 167

автор:Георги Георгиев

visibility 569

От Васил Найденов знаем, че "под мостовете не шумят реки", но от онзиден научихме от АПИ, че вместо това под 120 от тях мучат телета, блеят агънца, кудкудякат кокошки, намирисват остро камари гуми, найлони, боклуци и други леснозапалими материали. Както показа инцидентът с моста на магистрала "Струма" край Дупница, на нас не ни трябват терористи, Боже, опази! Безстопанствеността, безхаберието, нищоправенето и глупостта прекрасно вършат същата работа.

Защо? Защо все трябва да се случи някаква беда, за да разберем, че микроязовирите нямат реални стопани, че никой не обръща внимание на затлачени речни корита, че се строи на места, където изобщо не бива да се строи (трагедията в Аспарухово), че се горят незаконно отпадъци, което е вредно за здравето, че се слага некачествен асфалт, което е опасно за живота, че под стратегически обекти като мостовете се създават импровизирани складове и сметища, които, както видяхме, представляват потенциална заплаха. 

Такова масово неспазване на правилата или на откровената им липса говори много повече за властта в страната, в която живеем, отколкото каквито и да било рейтинги, мониторингови доклади и измервания на общественото мнение. Това е власт, която се отнася към народа и държавата му като към колониално владение, което може и трябва да се експлоатира до дупка, до откат, до пълно изцеждане на всичко, което може да се изцеди. След което тая власт смята да отиде към "топлите страни", където да си живее като "белите хора". С черните пари. 

Не разбирайте под власт само тези, които се намират в министерските и чиновническите кабинети. Тези хора отдавна са едно цяло и с бизнеса, и с неправителствени организации, със съсловни такива. Здрава спойка ги държи в единен строй. Поради това и няма кой да взема мерки, да наказва, да променя системата, да променя манталитета към народ и държава. Гарван гарвану око не вади. 

Ампутацията на "Под игото"

автор:Велислава Дърева

visibility 411

/ брой: 237

Срам е да облагаме книгите с най-високия ДДС в Европа

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 237

Датата

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 237

Чудото Стоянка Мутафова

автор:Надежда Ушева

visibility 325

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ