06 Април 2020понеделник23:18 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Гарвани и боклуци

/ брой: 167

автор:Георги Георгиев

visibility 693

От Васил Найденов знаем, че "под мостовете не шумят реки", но от онзиден научихме от АПИ, че вместо това под 120 от тях мучат телета, блеят агънца, кудкудякат кокошки, намирисват остро камари гуми, найлони, боклуци и други леснозапалими материали. Както показа инцидентът с моста на магистрала "Струма" край Дупница, на нас не ни трябват терористи, Боже, опази! Безстопанствеността, безхаберието, нищоправенето и глупостта прекрасно вършат същата работа.

Защо? Защо все трябва да се случи някаква беда, за да разберем, че микроязовирите нямат реални стопани, че никой не обръща внимание на затлачени речни корита, че се строи на места, където изобщо не бива да се строи (трагедията в Аспарухово), че се горят незаконно отпадъци, което е вредно за здравето, че се слага некачествен асфалт, което е опасно за живота, че под стратегически обекти като мостовете се създават импровизирани складове и сметища, които, както видяхме, представляват потенциална заплаха. 

Такова масово неспазване на правилата или на откровената им липса говори много повече за властта в страната, в която живеем, отколкото каквито и да било рейтинги, мониторингови доклади и измервания на общественото мнение. Това е власт, която се отнася към народа и държавата му като към колониално владение, което може и трябва да се експлоатира до дупка, до откат, до пълно изцеждане на всичко, което може да се изцеди. След което тая власт смята да отиде към "топлите страни", където да си живее като "белите хора". С черните пари. 

Не разбирайте под власт само тези, които се намират в министерските и чиновническите кабинети. Тези хора отдавна са едно цяло и с бизнеса, и с неправителствени организации, със съсловни такива. Здрава спойка ги държи в единен строй. Поради това и няма кой да взема мерки, да наказва, да променя системата, да променя манталитета към народ и държава. Гарван гарвану око не вади. 

Доверието в промишлеността се срина през март

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 66

ЕК: България не трябва да спира сезонните работници

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 66

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

автор:Дума

visibility 138

833 починали от коронавирус във Франция за денонощие

автор:Дума

visibility 58

Норвегия овладя коронавируса

автор:Дума

visibility 151

Спад на заразата в няколко държави

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 66

Боковирусът се развилня

автор:Велислава Дърева

visibility 209

/ брой: 66

Датата

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 66

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 1063

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ