20 Октомври 2021сряда12:52 ч.

Гадовете от ДС, Тошев и медалите

/ брой: 278

автор:Генади Пилев

visibility 1859

"Няма значение дали тези хора са извършвали престъпления или не. Важното е да се разграничи добро и зло и да се застане на страната на доброто..." "Тези хора" са всички, "свързани с репресивния апарат на Държавна сигурност". Разграничаването е типично за България през 2010 г. - "няма значение", а страната на доброто е въплътена в уникално по своя кретенизъм парламентарно решение от вчера горните "престъпници по презумпция" да бъдат лишени от правото да получават държавни отличия. Няма значение за какво. Ни орден, ни медал, ни почетен знак!
Цитатът в началото е на автора на кретенизма, известния в миналото седесар Лъчо Тошев. Дето се казва, на него му е лесно. Той, милият, се върна на политическия небосклон по милостта на парламентарните врътки. Така че, сега каквото и да роди, все ще е горд, че си е видял името по вестниците. Подобна е и реакцията на съвкупната остатъчна десница. И тя се радва на всеки кретенски повод да докаже, че мърда с крачета и е жива. А какъв по-добър повод от реанимирането на старото плашило "Държавна сигурност"?
И сега ще почнат пак безсмислени дискусии по сутрешни блокове до умопомрачение. Ще грейнат познатите муцки на Методи Андреев, Димитър Иванов и прочее все едни и същи "експерти". Толкова е безсмислена вчерашната случка, че чак е отегчителна. Как да коментираш човек, който може да каже "Дори да не са извършвали престъпления, тези хора са били част от престъпна система". Има ли смисъл да му задаваш уточняващи въпроси?
Може би е по-лесно да опишем на Тошев и Тошевци хипотетичен казус. Българин в разцвета на силите си, на 60 години примерно, е висш мениджър в офис на влиятелна чужда фирма в София. По стечение на житейските обстоятелства до 1990 г. е бил кадрови служител на т.нар. Първо главно управление на ДС. В смисъл, разузнавач. В офиса избухва пожар. Човекът спасява човешки животи.
Заслужена награда от родината за проявеното геройство ли? Друг път. Заклеймяване. Няма за теб признание, гнидо, ти преди 21 години си бил част от "престъпната репресивна система". Престъпник си ти, не герой. Мълчи, гад, и се чувствай гад.
Е, те това ви е, велики парламентаристи, справедливото решение. Това не е политика, а примитивна комплексарщина. Чак такава нямаше дори във времената на одиозния Георги Панев. Дето забрани със закон научното израстване на началника на гарата в Горна Оряховица, защото бил "номенклатура от списъците на ЦК".

P.S.: И ако за неизкушения наблюдател темата може би наистина е отегчителна, левицата просто няма право на подобна високомерна реакция. Да, темата е на СДС. Но когато глупостта не получава отпор, тя става заразна, агресивна и започва да властва. А когато окончателно превземе всичко, няма да има никакъв смисъл чуденето на левите как да намерят пътя към хората.

Повишават пътните такси за камионите

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 201

Бизнес и синдикати на общ протест срещу скъпия ток

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 201

Правителството ще тегли още 500 млн. заем

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 201

Макрон иска шест нови ядрени централи

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 201

Опозицията в РСМ води на местния вот

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 201

Полша клекна пред Брюксел

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 201

Протести в Ливан срещу действията на "Хизбула"

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 201

Лечение

автор:Павлета Давидова

visibility 277

/ брой: 201

История от камъчета

автор:Велиана Христова

visibility 281

/ брой: 201

Човек, пълен с добрини

автор:Димитър Копривленски

visibility 271

/ брой: 201

Радев е гарант за промяната

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ