10 Август 2020понеделник08:51 ч.

Акценти

Фролетарии от фсички страни, съединяфайте се!

Българите вече са като извънземни - без зъби

/ брой: 206

автор:Денчо Владимиров

visibility 1646

В Пловдив тия дни  се състоя международната изложба "Медикус, Денто, Галения". Около 99 на сто от изложителите обаче за пореден път са все дентисти, щандове от останалите клонове - медицина и галения, липсваха с едно две изключения. Не показва ли и това пълната уродливост в картината на общественото здравеопазване в капиталистическа България? Като прибавим и факта, че посетителите на пищната зъболекарска изложба бяха в огромното си мнозинство все българи, останали без зъби - като извънземни, тази безсмислена изложба става фарс във вървящия бързо към конгломерат от складове бивш държавен международен панаир.
Неотдавна публикувах в "Литературен свят" журналистическото си разследване "Дентален геноцид в България" - една трагична картината на стоматологичната помощ за българското население. Нищо, че се изредиха какви ли не зъболекари в парламент и министерства. Още след публикацията ми по телефона ми се обади читател, който ме поздрави и... ми зададе гатанка: "А знаете ли коя ще е най-голямата партия в България за новите избори?" И отговори:  Партията на Беззъбите Българи. По численост ще бие и ГЕРБ, и всички"...
И събеседникът продължи:
"Само за четвърт век голямата част от българите си останахме не с по 32, както е по проекта на Твореца, а със "зъби тук-таме"! А може би и една трета от населението ни в България, членка на ЕС, е останало вече напълно без зъби, благодарение на здравните реформи, корупцията и сиромашията. Без зъби са от рано дори децата. Кога е било това? А ще ставаме европейска столица на културата!? Бяхме и председател на ЕС! Пълен майтап!  За пенсионерите да не говоря, държавата явно не смята, че и те имат някакво право да имат зъби, макар да са бозайници все пак!"
Слушах с усилие, защото телефонният ми събеседник, явно останал и той без зъби, фъфлеше. Но така или иначе разбрах предложението му. Ето го в звук от автентична фонетична стенограма:
- И аз, и много хора сме поставяли този проблем пред избори, обещафаха ни кандидатите за депуфтати от фсички партии да фърнат зъболекарите ф детските градини, ф училищата, фъф фузовете, ф предприятията, ф селата. Минафат обаче изборите и се забрафят обещанията... Затофа аз и група пенсионери след Фашата статия, г-н Фладимиров, решихме, че проблемът може да се реши, само ако фсички ние, останалите без зъби българи, се съюзим ф една партия и с нея се яфим като мощен юмрук на следфащите избори. Никой няма да може да ни излезе насреща, защото, останалите без зъби българи, почти три милиона, ще гласуфат за нашата си партията на Беззъбените Българи. Кой ще ни се опре тогафа?
Попитах внезапния събеседник с какъв лозунг ще се явят като партия на предстоящите избори. Той не се поколеба и ми отговори "по новобългарски", тоест - ОБЕЗЗЪБЕНО:
- Обеззъбени фролетарии от фсички страни, съединяфайте се!

 

Военните помагат в гасенето на пожарите в Хасковско

автор:Дума

visibility 159

Екатерина Захариева си урежда пост в ЕС?

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 151

Родната тол система стана златна

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 151

Пандемията срина приходите в транспорта

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 151

Хората очакват да обеднеят още

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 151

Димитър Зоров: Сирене под 12 лева е със сухо мляко

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 151

Масови бунтове заляха ливанската столица

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 151

Русия обяви кога ще отвърне с ядрен удар

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 151

Тръмп се скара с ключов републикански спонсор

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 151

Комисията Скопие-София може да заседава през септемри

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 151

ДПС - Доган за пари и сеир

автор:Юри Михалков

visibility 317

/ брой: 151

Извинете се, г-н Борисов!

visibility 402

/ брой: 151

Учителят от Джулюница

автор:Лозан Такев

visibility 194

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ