05 Декември 2022понеделник20:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С. Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С.

Акценти

Фролетарии от фсички страни, съединяфайте се!

Българите вече са като извънземни - без зъби

/ брой: 206

автор:Денчо Владимиров

visibility 1858

В Пловдив тия дни  се състоя международната изложба "Медикус, Денто, Галения". Около 99 на сто от изложителите обаче за пореден път са все дентисти, щандове от останалите клонове - медицина и галения, липсваха с едно две изключения. Не показва ли и това пълната уродливост в картината на общественото здравеопазване в капиталистическа България? Като прибавим и факта, че посетителите на пищната зъболекарска изложба бяха в огромното си мнозинство все българи, останали без зъби - като извънземни, тази безсмислена изложба става фарс във вървящия бързо към конгломерат от складове бивш държавен международен панаир.
Неотдавна публикувах в "Литературен свят" журналистическото си разследване "Дентален геноцид в България" - една трагична картината на стоматологичната помощ за българското население. Нищо, че се изредиха какви ли не зъболекари в парламент и министерства. Още след публикацията ми по телефона ми се обади читател, който ме поздрави и... ми зададе гатанка: "А знаете ли коя ще е най-голямата партия в България за новите избори?" И отговори:  Партията на Беззъбите Българи. По численост ще бие и ГЕРБ, и всички"...
И събеседникът продължи:
"Само за четвърт век голямата част от българите си останахме не с по 32, както е по проекта на Твореца, а със "зъби тук-таме"! А може би и една трета от населението ни в България, членка на ЕС, е останало вече напълно без зъби, благодарение на здравните реформи, корупцията и сиромашията. Без зъби са от рано дори децата. Кога е било това? А ще ставаме европейска столица на културата!? Бяхме и председател на ЕС! Пълен майтап!  За пенсионерите да не говоря, държавата явно не смята, че и те имат някакво право да имат зъби, макар да са бозайници все пак!"
Слушах с усилие, защото телефонният ми събеседник, явно останал и той без зъби, фъфлеше. Но така или иначе разбрах предложението му. Ето го в звук от автентична фонетична стенограма:
- И аз, и много хора сме поставяли този проблем пред избори, обещафаха ни кандидатите за депуфтати от фсички партии да фърнат зъболекарите ф детските градини, ф училищата, фъф фузовете, ф предприятията, ф селата. Минафат обаче изборите и се забрафят обещанията... Затофа аз и група пенсионери след Фашата статия, г-н Фладимиров, решихме, че проблемът може да се реши, само ако фсички ние, останалите без зъби българи, се съюзим ф една партия и с нея се яфим като мощен юмрук на следфащите избори. Никой няма да може да ни излезе насреща, защото, останалите без зъби българи, почти три милиона, ще гласуфат за нашата си партията на Беззъбените Българи. Кой ще ни се опре тогафа?
Попитах внезапния събеседник с какъв лозунг ще се явят като партия на предстоящите избори. Той не се поколеба и ми отговори "по новобългарски", тоест - ОБЕЗЗЪБЕНО:
- Обеззъбени фролетарии от фсички страни, съединяфайте се!

 

Цените на петрола на световните пазари се повишиха

автор:Дума

visibility 500

Държавата няма да събере планираните приходи от ДДС

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 236

Григор Сарийски: В Eврозоната разходите са повече от ползите

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 236

БНБ: Предстоят трудни месеци за икономиката

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 236

Наводнения в Южна Италия след проливни дъждове

автор:Дума

visibility 226

Австрия остава твърдо против България и Румъния в Шенген

автор:Дума

visibility 351

/ брой: 236

Без "самолетен режим" на телефоните в ЕС

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 236

Грижа ли ви е въобще?

автор:Таня Глухчева

visibility 285

/ брой: 236

Работа до гроб

автор:Валентин Георгиев

visibility 291

/ брой: 236

Образованието през 2022 г. - наваксване и липса на реформа

автор:Деси Велева

visibility 329

/ брой: 236

Защо се пазим от комунизма?*

автор:Димитър Денков

visibility 254

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ