09 Август 2020неделя17:22 ч.

Фестивал на дигиталните изкуства събира творци от международната сцена

/ брой: 202

автор:Дума

visibility 431

Седмото издание на международния фестивал за дигитални изкуства "Da fest" ще се проведе от 22 до 26 октомври в София. Той се организира от Националната художествена академия и фондация "Da Lab". Куратори са Венелин Шурелов и Галина Димитрова-Димова. Откриването е днес, 22 октомври, от 18 ч. в столичната галерия "Академия", ул. "Шипка" 1.

Зрителите ще видят художествени прояви в Гьоте институт, галерия "Сердика/Art Gallery Serdica", Триъгълната кула на Сердика, "Кредо бонум". И още видео арт прожекции на международна селекция, Чешки център в София, The Science - концерт, "Mixtape 5", B-Side.

Фестивалната програма събира изтъкнати творци от международната художествена сцена и млади автори. Много от чуждестранните участници идват за първи път, което дава шанс на публиката да се срещне лице в лице с тяхното изкуство. Събитията предлагат изложби, аудио-визуални, театрални и VR пърформанси, видео арт, лекции и презентации, творчески работилници, концерти.

Селекцията включва 60 артисти от различни държави и дисциплини. Тяхното участие ще разкрие различни практики от богатия спектър на този род изкуства - дигитално видео и фотография, интерактивeн пърформанс и инсталация, аудио-визуалeн пърформанс, виртуална реалност, стрийминг, триизмерно картографиране, мрежово изкуство, звуково изкуство, био-технологии, роботика и генеративни системи и други интердисциплинарни форми.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 457

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 691

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1235

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ