18 Септември 2021събота23:26 ч.

Акценти

Фашизоид

/ брой: 206

автор:Васил Попов

visibility 1948

Дори по времето на фашизма българите са спасили не само своите евреи, но и себе си от вирусите на кафявата чума. Дори в пътя към комунизма българите се спасиха от утопии. Но въжделенията, жадуваната демокрация, не спаси българите от последиците на т.нар. преход. Че ще стане едно огромно разслоение на обществото - знаехме, но неговите мащаби ни изненадаха. Че богати хора ще помагат на останалите, вярвахме и се радвахме. Че на повърхността ще изплуват сухи нечистотии, също очаквахме. Но че от тях ще блика такава воня, ни изненада.
С какво нашият народ е заслужил една или друга  политическа фъшкия да обругава определена част от обществото - ерго, цялото общество?
В моето детство имаше деца, родени с някакви недостатъци - на кой нещо ръчичките, на кой краченцата или очичките, или тикове. Ама си бяха едни от нас и не сме ги наричали недъгави. Помагахме им всякак.
А днес, когато би трябвало да сме свидетели на много по-изявена и доказана съпричастност към неравностойни хора, виждаме пропаганда на фашизъм от страна на политик на висок държавен пост. Никакво извинение на лицето Валери Симеонов не може да бъде прието, защото не може да му почисти омацания дирник. Ние не твърдим, че пишман патриотът е фашист, за да не почне да ни съди. Само изявлението му е фашистко. Но той не е виновен, ако експертизата докаже, че мозъкът му е невред. Тоест и мозъкът не е виновен, ако мисленето на този индивид е неравностойно. Ех, така ни се пада! Един креслив хуманоид да спекулира с недъгавото си, неравностойно и невалидно (инвалидно) мислене.
Кой и как да му обясни, че БСП не "яхва" никаква вълна на недоволство, за да печели някакви дивиденти. Лявата партия е затова - не да следва, а да предвожда, да събужда недоволството на онеправданите и да насърчи цялото общество най-сетне да яхне метлата на недоволството и да помете вонящата измет барабар с фашизоидите, че да се отървем хем от мафиотизираните политици, хем от политизираните мафиоти.
 

Айтос на протест: „Без тирове убийци!“

автор:Дума

visibility 152

Съборът на БЛС преизбра д-р Иван Маждаров

автор:Дума

visibility 174

Петков и Василев представят проекта си утре

автор:Дума

visibility 1127

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 274

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 179

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 168

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 440

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1312

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 545

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 842

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 629

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ