09 Април 2020четвъртък18:09 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Евролидерите обсъждат бюджета на ЕС

/ брой: 36

автор:Дума

visibility 443

Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 обсъждат лидерите на ЕС на двудневна среща в Брюксел. Заради Брекзит в общия европейски бюджет се открива дупка от близо 75 млрд. евро за следващите седем години. За да се запълни тази празнина, има предложение да се увеличи вноската на всяка държава членка. Но донорите Дания, Германия, Холандия, Австрия и Швеция настояват за съкращаване на разходите, преразглеждане на финансовите приоритети и намаляване на годишния им принос в общия бюджет. За това председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предлага компромис за постепенно намаляване на вноските от тези страни. Мишел предлага още всяка държава да внася в европейския бюджет 1.074% от брутния си национален доход. Европарламентът обаче настоява вноската да бъде 1.3 на сто, а Еврокомисията - 1.1 на сто. И при трите варианта става дума за повече от един трилион евро за следващите седем години.

България настоява за допълнителна целенасочена подкрепа за най-слабо развитите български региони и максимално високо равнище на външна конвергенция на преките плащания. 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 68

Испания е близо до овладяване на епидемията

автор:Дума

visibility 116

Борис Джонсън е клинично стабилен

автор:Дума

visibility 241

Байдън ще се изправи срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 265

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 1176

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 306

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ