10 Юли 2020петък13:05 ч.

С плана "Маркон" се задълбочават различията между европейските държави и основния принцип за движение на хора и стоки, написа в социалните мрежи евродепутатът от БСП Момчил Неков

Евродепутатите на БСП подкрепят и в комисия транспортния бранш

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 518

Освен редом до протестиращите в Брюксел превозвачи, евродепутатите от БСП ще защитят правата им и в ресорната комисия, увери лидерът на ПЕС Сергей Станишев. "Въпреки че не сме редовни членове на транспортната комисия на ЕП, заедно с Петър Курумбашев ще участваме в гласуването, за да дадем допълнителни гласове в защита на националния интерес. До последно ще продължим да водим разговори с колегите от други държави, за да ги убедим да подкрепят нашите компромисни текстове, инициирани от Петър Курумбашев", обяви Станишев.

Лидерът на ПЕС обяви, че е информирал бюрото на Групата на социалистите в ЕП за протеста на българските превозвачи, както и за позицията на БСП. "Доволен съм, че колеги от Италия и Испания проявиха разбиране към българската позиция, и че Бюрото взе решение да не се бърза с гласуването на пакета за мобилност в пленарната зала, за да има време за намиране на разумен баланс", заяви евродепутатът. Той разговарял с председателя на групата на социалистите и демократите в ЕП Удо Булман за необходимостта от повече време за преговори между гласуването в комисия и пленарна зала, за да се намери решение, удовлетворяващо всички страни.

Станишев припомни, че БСП и евродепутатите от левицата подкрепят българските шофьори от самото начало. "Дипломатическата офанзива на българското правителство ми се струва закъсняла. В последната година кабинетът пропусна възможността да договори разумен компромис по този пакет законодателство. Министрите бяха заети с председателстване на Председателството и размяна на поздравления, но нищо повече", критичен бе Станишев.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 308

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 249

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 925

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ