29 Септември 2020вторник01:14 ч.

С плана "Маркон" се задълбочават различията между европейските държави и основния принцип за движение на хора и стоки, написа в социалните мрежи евродепутатът от БСП Момчил Неков

Евродепутатите на БСП подкрепят и в комисия транспортния бранш

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 553

Освен редом до протестиращите в Брюксел превозвачи, евродепутатите от БСП ще защитят правата им и в ресорната комисия, увери лидерът на ПЕС Сергей Станишев. "Въпреки че не сме редовни членове на транспортната комисия на ЕП, заедно с Петър Курумбашев ще участваме в гласуването, за да дадем допълнителни гласове в защита на националния интерес. До последно ще продължим да водим разговори с колегите от други държави, за да ги убедим да подкрепят нашите компромисни текстове, инициирани от Петър Курумбашев", обяви Станишев.

Лидерът на ПЕС обяви, че е информирал бюрото на Групата на социалистите в ЕП за протеста на българските превозвачи, както и за позицията на БСП. "Доволен съм, че колеги от Италия и Испания проявиха разбиране към българската позиция, и че Бюрото взе решение да не се бърза с гласуването на пакета за мобилност в пленарната зала, за да има време за намиране на разумен баланс", заяви евродепутатът. Той разговарял с председателя на групата на социалистите и демократите в ЕП Удо Булман за необходимостта от повече време за преговори между гласуването в комисия и пленарна зала, за да се намери решение, удовлетворяващо всички страни.

Станишев припомни, че БСП и евродепутатите от левицата подкрепят българските шофьори от самото начало. "Дипломатическата офанзива на българското правителство ми се струва закъсняла. В последната година кабинетът пропусна възможността да договори разумен компромис по този пакет законодателство. Министрите бяха заети с председателстване на Председателството и размяна на поздравления, но нищо повече", критичен бе Станишев.

РЗИ налага глоби за неносене на маски на Конгреса на БСП

автор:Дума

visibility 63

Президентът наложи вето на Изборния кодекс

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 184

Борисов пак се похвали с новия храм в Ловеч

автор:Ростислава Иванова

visibility 125

/ брой: 184

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 184

Приходите от тол системата са наполовина

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 184

Германия иска да ускори спирането на еврофондове

автор:Дума

visibility 69

Интензивни сражения за Нагорни Карабах

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 184

Китай ограничи консул на САЩ

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 184

Помпео преговаря в Атина

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 184

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 281

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 393

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ