17 Януари 2022понеделник04:08 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Палитра

Есенни настроения в "Сезони"

Столичната галерия показва избрани картини от колекцията си

/ брой: 195

автор:Надежда Ушева

visibility 1652

Галерия "Сезони" по традиция предлага сезонни изложби, чрез които предоставя възможност на публиката да се запознае отблизо с живописни и скулптурни произведения на български автори, избрани от богатата й колекция. Един от тези художници е Димитър Киров-ДиКиро, чиито творби се намират в музей и частни сбирки по целия свят. Произведението "Зима в стария град" е пейзаж, който поставя акцент на предстоящата смяна на сезоните. Голямата любов на Георги Баев към морето предопределя изборът на темата за водната стихия като смислова доминанта на цялото му творчество. Такъв е и сюжетът на творбата "Рибарски мрежи". По традиция присъстват  произведения на Магда Абазова - една от първите български модернистки. Дори най-абстрактните й творби са ясно разбрани както от критиците, така и от публиката. Всички са "уловени" от настроението на картината.

Акцент в изложбата са предоставените скулптури на Ивайло Савов, едно от водещите и признати имена в българската скулптура. Цанко Панов е още един любим автор на колекционерите. Тук са подбрани две произведения, които акцентират върху изострената сетивност на художника "Автопортрет" и "Дъждовен ден".

Любен Зидаров и един от неговите автопортрети. Още в зората на творческия си път той има почерк и неслучайно е явление в българското изкуство, независимо дали става въпрос за картини или илюстрации. Есенните настроения са допълват и от произведения на Иван Нинов, Мария Върбанова, Люсиен Димитров, Мария Чакърова... 

С 22% поскъпнаха храните на едро

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 10

Проверяват и работещите от вкъщи

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 10

Пак ремонт на ремонта на "Графа"

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 10

Предлагат извънредна ваканция за учениците

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 10

Земеделският министър: Борим се за 150 млн. лв. компенсации

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 10

8,7% ръст на цените на жилищата у нас

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 10

Уволнен е бордът на "Напоителни системи"

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 10

Отстраняват от електронната система "виртуалните" овце

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 10

Конгресмен заговори за санкции срещу България

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 10

САЩ: Русия подготвя фалшива операция в Украйна

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 10

Важен референдум в Сърбия

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 10

Безкрайните ремонти

автор:Деси Велева

visibility 40

/ брой: 10

Христо Проданов: Оптимист съм, че зимният сезон ще е добър

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 10

Истинските битки на БСП

автор:Александър Симов

visibility 91

/ брой: 10

Пътникът Цацаров

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 10

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ