01 Март 2021понеделник18:53 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

ЕС иска на 5 г. оценка за безопасността на пътищата

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 958

Съветът на Европейския съюз прие промени в правилата за пътната безопасност, с които се въвежда задължителна оценка на състоянието на пътищата на всеки пет години. Целта е да бъде намален броят на смъртните случаи и тежките наранявания с по-добро проектиране и поддържане на пътищата, тунелите и мостовете, се посочва в съобщение на съвета. ЕС цели до края на следващата година да постигне намаление наполовина на смъртните случаи на пътя в сравнение с данните от 2010 г., а до 2050 г. броят на загиналите да бъде сведен почти до нула.

От държавите ще се изисква да оценяват безопасността на цялата пътна мрежа поне веднъж на всеки пет години. Предвижда се на основата на тези оценки да бъдат предприемани необходимите промени за подобряването на състоянието на пътищата. Първите оценки на цялостната пътна безопасност се очакват най-късно през 2024 г. Ще стане задължително при изготвянето на оценките да се вземат предвид пешеходците, колоездачите и другите уязвими участници в пътното движение. През 2017 г. в почти половината от смъртните случаи на пътя в ЕС е имало представители на тези уязвими групи, се отбелязва в съобщението.

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 1002

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ