04 Август 2020вторник11:26 ч.

ЕС е против американските санкции срещу "Северен поток-2"

автор:Дума

visibility 675

Планираните в бюджета за отбрана на САЩ санкции срещу газопровода "Северен поток-2" предизвикаха остра реакция от страна на Европейския съюз. ЕС е против прилагането на санцкции спрямо която и да е компания на държава-членка, заяви днес комисарят по търговията Фил Хоган. Той бе категоричен, че целта на Европейската комисия винаги е била "Северен поток-2" да работи прозрачно и в съотвествие с принципите на енергийното законодателство на ЕС.
По темата се изказа и външният министър на Германия Хайко Маас. Той отхвърли вскякви опити на външни сили да повлияят на германската енергийна политика. Европейската енергийна политика се определя в Европа, а не в САЩ, добави Маас.
Припомняме, че Комитетът по въпросите на въоръженията в Камарата на представителите и Сената на САЩ съгласуваха бюджета за отбрана за 2020 г. В него са заложени средства за „противодействие на Русия” в различни области. В съгласувания текст са предвидени санкции заради изграждането на газопровода „Северен поток – 2” и „Турски поток”. Законопроектът очаква подписа на президента Доналд Тръмп.
Проектът „Северен поток – 2” предвижда изграждането на два тръбопровода за пренос на газ с обща вместимост 55 милиарда кубически метра газ годишна от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Планира се той да бъде завършен до края на 2019 г. Газопроводът минава през териториалните води и изключителните икономически зони на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.
Срещу изграждането на „Северен поток 2” се обявиха Украйна, Полша, балтийските държави и САЩ, които възнамеряват да внасят свой втечнен газ за Европа.

Румен Гълъбинов: Кризата е безпрецедентна

автор:Дума

visibility 62

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 147

Земевладелците: Нов налог за земята може да доведе до фалити

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 336

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 341

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ