27 Февруари 2020четвъртък21:01 ч.

Драгомир Стойнев:

ЕП е разтревожен от растящата бедност у нас

/ брой: 225

автор:Юлия Кулинска

visibility 715

Фактът, че България е страната членка на ЕС, в която рискът да изпаднеш в бедност е най-голяма, е бил един от проблемите, коментирани на срещата на членовете на парламентарните комисии по труда и социалната политика и по образование, наука и въпросите на децата, младежта и спорта с делегация на Комисията по заетостта и социалната политика на ЕП, чийто председател е социалистката Первани Берез. Това заяви за ДУМА председателят на социалната комисия Добромир Стойнев. По думите му основните въпроси на разговора са били свиването на пазара на труда, намаляване на заетостта, увеличаването на безработицата и най-вече на младежката. Стойнев припомни, че решаването на проблемите на младите хора, останали без препитание, е приоритет и за ЕП, и за ПЕС.
Пред европейските колеги изразих позицията, че БСП категорично не подкрепя пенсионната реформа у нас и че според социалистите нищо не налагаше вдигането на стажа и възрастта за излизане в заслужена почивка, поясни Стойнев. Той е подчертал, че правителството разчита само на европейски пари по оперативните програми за решаването на социалните проблеми и че те не могат да заместят националното финансиране. Стойнев признава, че наистина има усвояване, но то е на проектен признак и не позволява да се реагира бързо при конкретен проблем. Подчертах, че ние сме държавата в ЕС, в която населението застарява най-бързо и това ще се окаже проблем при възобновяването на работната сила и кадрите в бъдеще, отбеляза Стойнев. Валентина Богданова от образователната комисия изрази желание срещите между българските и европейските парламентаристи да са по-чести и да се търсят общи начини за излизане от финансовата и социалната криза.  

Гешев прати двама прокурори в ОАЕ заради Васил Божков

автор:Дума

visibility 193

Отново променят изпитите след седми клас

автор:Дума

visibility 164

Каракачанов: Ластикът наистина е опънат

автор:Дума

visibility 253

Регистрират онлайн пристигащите от държави с коронавирус

автор:Дума

visibility 165

40% от ВиК дружествата работят без разрешителни

автор:Дума

visibility 108

Хаосът с тол системата остава

автор:Дума

visibility 243

Отлагат старта на тол системата за 27 март

автор:Дума

visibility 423

Нови случаи на коронавирус в 4 държави на три континента

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 40

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 40

ЕС не търси сделка "на всяка цена" с Лондон

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 40

Георги Кадиев: Въпросът е да вярваме ли на НСИ

автор:Мая Йовановска

visibility 0

/ брой: 41

СЕТА - доброволното робство

visibility 25

/ брой: 41

Датата

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 41

Необходима ни е програма за действие

автор:Дума

visibility 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ