22 Септември 2019неделя15:53 ч.

Драгомир Стойнев:

ЕП е разтревожен от растящата бедност у нас

/ брой: 225

автор:Юлия Кулинска

visibility 640

Фактът, че България е страната членка на ЕС, в която рискът да изпаднеш в бедност е най-голяма, е бил един от проблемите, коментирани на срещата на членовете на парламентарните комисии по труда и социалната политика и по образование, наука и въпросите на децата, младежта и спорта с делегация на Комисията по заетостта и социалната политика на ЕП, чийто председател е социалистката Первани Берез. Това заяви за ДУМА председателят на социалната комисия Добромир Стойнев. По думите му основните въпроси на разговора са били свиването на пазара на труда, намаляване на заетостта, увеличаването на безработицата и най-вече на младежката. Стойнев припомни, че решаването на проблемите на младите хора, останали без препитание, е приоритет и за ЕП, и за ПЕС.
Пред европейските колеги изразих позицията, че БСП категорично не подкрепя пенсионната реформа у нас и че според социалистите нищо не налагаше вдигането на стажа и възрастта за излизане в заслужена почивка, поясни Стойнев. Той е подчертал, че правителството разчита само на европейски пари по оперативните програми за решаването на социалните проблеми и че те не могат да заместят националното финансиране. Стойнев признава, че наистина има усвояване, но то е на проектен признак и не позволява да се реагира бързо при конкретен проблем. Подчертах, че ние сме държавата в ЕС, в която населението застарява най-бързо и това ще се окаже проблем при възобновяването на работната сила и кадрите в бъдеще, отбеляза Стойнев. Валентина Богданова от образователната комисия изрази желание срещите между българските и европейските парламентаристи да са по-чести и да се търсят общи начини за излизане от финансовата и социалната криза.  

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 716

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 595

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 475

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 458

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ