21 Януари 2021четвъртък05:11 ч.

Ентомологът Дянков

/ брой: 254

автор:Юлия Кулинска

visibility 470

Нови, неподозирани качества на бившия финансов министър Симеон Данков разкри наследникът му Петър Чобанов. Оказа се, че човекът на Световната банка, който три години и половина демонстрираше как не трябва да се прави финансова политика, познавал много добре науката ентомология, която изучава насекомите, в случая калинките. Не е тайна, че ГЕРБ остави огромен рояк от животинките, които бяха полазили и накацали различни ведомства. Способностите на Дянков в областта на биологията обаче май ще се окажат сериозна кандидатура за книгата на Гинес.
Невероятно, но факт! В щатното разписание на финансовото министерство фигурират не счетоводители, финансисти, бюджетари, макроикономисти, а... цветар, полевъд, тракторист, коневъд, лесовъд, помпиер. Не, няма грешка! Става дума за длъжности не в Министерството на земеделието, а на финансите. Специалистите с екзотични професии са калинките на Дянков, назначени, за да обслужват луксозния му каприз, наречен ловно стопанство "Кричим". А цената, за да могат да си "хвъркат" волно из поляните и горите му, е закриването на Агенцията за икономически анализи и прогнози, институция с 18-годишна история, която беше признат партньор на ЕК, на МВФ и на рейтингови агенции. Но Дянков май се е увличал по ентомологията, дори повече,  отколкото по археологията... Явно стопанството в Кричим е било платформа за назначения през страничния вход във ведомствата. Или както метафорично се изрази един депутат: "Калинка по калинка - вир, а сладката държавна служба - язовир!"
Политически назначения винаги е имало и ще има, но едва ли върхът на бруталността на ГЕРБ ще бъде достигнат. Още при встъпване в длъжност сегашният премиер декларира стабилност на институциите. Той обяви, че кадърните специалисти в държавната администрация нямат причини да се притесняват за работата си. Не е известно обаче да има слабост към калинките...
 

Обезщетяват само 3600, неприети в градини

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 14

Авария затвори част от новото метро за неясен срок

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 14

ГЕРБ натовариха ЦИК и със здравните мерки за изборите

автор:Юлия Кулинска

visibility 61

/ брой: 14

Над 30% срив в чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 14

Борисов премести АЕЦ "Белене" в Козлодуй

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 14

Цената на газа у нас била 15-20% по-ниска от европейските борси

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 14

Бъдещият шеф на Пентагона държи на диалог с Русия

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 14

"Пфайзер" е намалил ваксините за ЕС

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 14

Китай нарече "клоун" топдипломата Майк Помпео

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 14

ЕС предлага на САЩ нови отношения

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 14

БКП и Македония - време е за истината - Част втора

автор:Христо Георгиев

visibility 86

/ брой: 14

Битка за Модела

автор:Ина Михайлова

visibility 219

/ брой: 14

Краят на една претенция

автор:Георги Георгиев

visibility 90

/ брой: 14

Датата

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ