23 Септември 2021четвъртък12:57 ч.

Екосдружение ще съди програмата срещу мръсния въздух на София

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 190

Жалба в Административния съд в София град срещу новата програма за подобряване на качеството на въздуха в София подадоха екосдружението "За Земята" и група граждани. Според тях заложените мерки няма да намалят замърсяването до законовите норми и така ще продължи да се нарушава правото на гражданите на чист въздух.
Сред основанията за съдебната жалба са, че много от мерките не са разписани достатъчно ясно и не е видно с колко ще се намалят вредните емисии от тях. Освен това липсват ясни показатели за изпълнение, обвързани с постигането на обещания ефект. Комплексната програма за подобряване на качеството на въздуха в София до 2026 г. е разработена от екип на Столичната община и бе приета от Столичния общински съвет на 22 април.
"Когато се изготвят програмите, следва да се внимава с харченето на обществения ресурс за мерки със съмнителен ефект. Няма нужда от стотици мерки и милиарди изхарчени за тях. За нас е важно да има по-малко мерки, но те да са ясни, фокусирани, с висок и предвидим ефект и с осигурен бюджет", коментираха от "За Земята". Сред жалбоподателите са мъж на средна възраст с остра астма и семейство с две малки деца, живеещо близо до булевард с натоварен трафик.

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ