16 Юли 2025сряда14:01 ч.

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 1002

Екипажът на космическия кораб, собственост на SpaceX Crew Dragon влезе в Международната космическа станция, предадоха световните информационни агенции.

След приключване на изравняването на налягането във въздушния блок, командирът на МКС Крис Касиди отвори въздушния блок, след това люкът на кораба беше отворен и екипажът започна да се придвижва към входа на станцията. Бенкен напусна пръв Crew Dragon, следван от командира на кораба Хърли.

Астронавтите ще останат на МКС за около 3-4 месеца. Все още не е определена датата на завръщането им на Земята.

Подходът към МКС започна около два часа преди скачването. Екипажът на космическия кораб тества системата за ръчно управление на кораба в последния етап от подхода му към Международната космическа станция (МКС). Възможностите за ръчно управление на кораба бяха тествани в момента, когато корабът беше на 220 метра директно пред свързващото съоръжение на станцията. Самото скачване, извършено в 10:16 ч. по времето на Източното крайбрежие на САЩ (по-рано от предвиденото 10:29), се извърши автоматично.

По време на 19-часовия полет до МКС астронавтите са имали осемчасов сън. В 04:45 ч. централно гринуичко време Центърът за управление на полети ги събуди и в 08:27 започна процесът на скачване със станцията.

Тръмп плаши Русия с "тежки мита"

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 129

Лавров се срещна със Си Дзинпин

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 129

Разследват евродепутат, за когото Аушвиц е "фейк"

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 129

Символ

автор:Александър Симов

visibility 126

/ брой: 129

Приключи ли терапията

автор:Евгени Гаврилов

visibility 138

/ брой: 129

Епични провали

visibility 142

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ