29 Март 2020неделя01:34 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Корнелия Нинова:

Дянков и Цветанов са във война за 2 млрд. лв.

/ брой: 18

автор:Аида Паникян

visibility 24

Вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов са във война за 2 милиарда лева. Този извод направи по време на парламентарния контрол вчера депутатката от левицата Корнелия Нинова по повод случая със заловения кораб с цигари във Варна. Нинова припомни, че Дянков обяви случая за най-големия удар на българските митници, докато Цветанов категорично отрече, че става дума за контрабанда. Случаят така и не се изясни, но е показателен за това, че двамата вицепремиери водят война, аргументира се социалистката. 
Председателстващият Анастас Анастасов скочи да брани кабинета и направи забележка на Нинова, че не е сериозно да твърди, че двамата вицепремиери са във война за контрабандата.
Нинова не получи адекватен отговор и на въпроса си към Дянков за резултатите от проверката на НАП за имотното състояние на Цветан Цветанов. Тя обвини финансовия министър, че имотното състояние на Цветанов умишлено се прикрива. Може ли 3 месеца да бъде проверявано едно физическо лице, възнегодува депутатката. Според Дянков проверката още не е приключила. "На третия ден шефът на НАП красимир Стефанов каза, че няма проблем. Да не би сега да се е появил проблем и се опитвате да оневините министър Цветанов? Персонално за вас ми е мъчно - да търсите начин да измиете очите на основния враг на правителството, кой как и какво да вземе от контрабандата", контрира Нинова.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ