26 Септември 2020събота06:17 ч.

Двете реалности

/ брой: 148

автор:Мая Йовановска

visibility 182

Настоящата власт, която хората не търпят и което масовите протести не просто показват, а крещят, години наред внушава, че животът в страната се подобрява. Това се прави с четене на статистиката както дяволът евангелието и с непрестанно каканижене за добри макроикономически и социални показатели. Обясняваха ни как България изглежда отлично на фона на другите държави в Европа - като дял на държавния дълг от БВП или че държим добър в сравнение с развитите държави ръст на икономиката, имаме примамливи за инвеститорите данъци и условия за правене на бизнес, кредитен рейтинг и т.н. Големият въпрос обаче е подобрява ли се наистина икономическото състояние на хората и топи ли се разликата в качеството на живот у нас и в другите държави. По това се мери резултатът. 

Доклад за процесите на сближаването и раздалечаването в Европа, озаглавен "Да караш на изпарения", показва ясно двете действителности, двете Българии, в които живеем. Едната, в която съществува властта със своите привилегии, фикции и опити за внушения, целящи тя да се задържи колкото може повече в управлението, и другата - истинската България, в която се мъчат да съществуват хората. Данните показват, че България е сред страните с най-голямо неравенство, лошо качество на живот и здравеопазване, висока корупция и ниска медийна свобода. По показатели за това как живеят българите страната ни е на последно място в ЕС, а по някои параметри дори изостава от държави извън съюза.

България днес е разделена. Направиха го тези, дето вече десет години са възседнали управлението на държавата. Пропастта е между оялите се с власт и привилегии, тяхната гарнитура от клакьори, близки до кранчето фирми и всички други, които все по-трудно успяват да съществуват. На тях не им вървят празните приказки и кризисните обещания на Борисов. Оставка!

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ