17 Юли 2025четвъртък21:27 ч.

Снимка БГНЕС

Дуплантис подобри световния си рекорд

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 363

Олимпийският шампион в овчарския скок Арманд Дуплантис спечели трети пореден диамантен трофей в Юджийн, като подобри с 1 см световния си рекорд. 23-годишният швед преодоля 6,23 м още от първия опит.
Световният вицешампион от Будапеща Джон Обиена (Филипини) завърши втори с 5,82 м, а трети с 5,72 м остана Сам Кендрикс (САЩ).
Световната шампионка в скока на дължина от Будапеща 2023 Ивана Вулета постигна драматична победа. Сръбкинята взе пети диамантен трофей, след като в последния шести опит записа 6,85 м. Олимпийската и световна медалистка Есе Бруме (Нигерия) завърши също с 6,85 м, но остана втора заради по-слаб втори опит. Куаниша Бъркс (САЩ) зае третото място с 6,77 м.
Това е втори световен рекорд за шведа на този стадион.
В турнира падна още един световен рекорд. Постави го световната шампионка на 5000 м от Юджийн 2022 и на 10 000 м от Будапеща 2023 Гудаф Цегай (Ет) с 14:00,21 мин. Тя коригира с малко повече от 12 сек. личното си постижение и свали близо 5 сек. от световния рекорд на Фейт Кипиегон (Кен) от 14:05,20 мин., поставен по-рано тази година.


Средствата по ПВУ за саниране са спасени

автор:Дума

visibility 746

/ брой: 130

Словакия пак блокира санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 812

/ брой: 130

Джорджеску остава под съдебен контрол

автор:Дума

visibility 740

/ брой: 130

Париж отменя два официални празника

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 130

Пекин стопля отношенията с Брюксел

автор:Дума

visibility 716

/ брой: 130

Възможности

автор:Александър Симов

visibility 780

/ брой: 130

Ах, леглото

автор:Аида Паникян

visibility 781

/ брой: 130

Пълен батак при хранилището за ядрени отпадъци

visibility 753

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ