24 Януари 2019четвъртък12:30 ч.

Дрегер проверява как горим калории

/ брой: 7

автор:Дума

visibility 167

Високотехнологични дрегери проверяват как работи метаболизмът ни, разкривайки как горим калории, какви храни се приемат добре от организма и кои не могат да се разграждат.

Две такива устройства бяха представени по време на годишното търговско изложение CES 2019. Джаджите се свързват с мобилно приложение, което показват направените изчисления. Така за потребителя става ясно какви храни се отразяват благотворно на тялото му и кои са противопоказни. По този начин ще е възможно да се изгради добре балансирана диета.

От компанията обясняват, че вече по-лесно ще се проследяват изгорените по време на тренировка калории или пък количеството захар, прието с определена храна. Дрегерите ще показват и дали организмът изгаря въглехидрати или мазнини. А специално приложение на мобилния телефон ще предлага и персонализирани хранителни планове.

Голямата цел на новата разработка е да подобри здравословното състояние на потребителите, които страдат от подуване, коремни болки и други стомашно-чревни симптоми.

Продуктът ще излезе на пазара това лято, а прогнозите са, че ще струва близо 300 долара. Онези, които го поръчат предварително, ще платят само 250 долара. Първата година мобилното приложение ще е напълно безплатно, но от компанията планират в бъдеще да има платен абонамент.

Експертите обаче коментират, че тепърва новата разработка ще трябва да бъде одобрена от квалифицирани учени, които да констатират дали този мониторинг в действителност работи правилно.

Средствата за създаването на високотехнологичните дрегери са събрани чрез crowdfunding кампания в интернет. Авторите на устройствата са успели да съберат 2 млн. долара.

Властта тихомълком посегна на свободата на словото

автор:Дума

visibility 221

Предупреждения за опасни валежи в цялата страна

автор:Дума

visibility 93

Грипна епидемия в Кърджали и Видин от днес

автор:Дума

visibility 78

БАБХ не казва има ли умрели от чума животни в Болярово

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 16

ГЕРБ пуснаха предизборната машина

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 16

Очакват износ за над 57 млрд. лв. тази година

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 16

Преврат във Венецуела

автор:Дума

visibility 229

Кога ще си научим уроците?

автор:Зорница Илиева

visibility 297

/ брой: 16

Конгресът спря Тръмп да напусне НАТО

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 16

Фронтекс: Не отнемаме суверенитета на държавите в ЕС

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 16

Лихвоточките - 30 години по-късно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 292

/ брой: 16

Преход без изход

visibility 121

/ брой: 16