24 Март 2019неделя15:04 ч.

Дрегер проверява как горим калории

/ брой: 7

автор:Дума

visibility 239

Високотехнологични дрегери проверяват как работи метаболизмът ни, разкривайки как горим калории, какви храни се приемат добре от организма и кои не могат да се разграждат.

Две такива устройства бяха представени по време на годишното търговско изложение CES 2019. Джаджите се свързват с мобилно приложение, което показват направените изчисления. Така за потребителя става ясно какви храни се отразяват благотворно на тялото му и кои са противопоказни. По този начин ще е възможно да се изгради добре балансирана диета.

От компанията обясняват, че вече по-лесно ще се проследяват изгорените по време на тренировка калории или пък количеството захар, прието с определена храна. Дрегерите ще показват и дали организмът изгаря въглехидрати или мазнини. А специално приложение на мобилния телефон ще предлага и персонализирани хранителни планове.

Голямата цел на новата разработка е да подобри здравословното състояние на потребителите, които страдат от подуване, коремни болки и други стомашно-чревни симптоми.

Продуктът ще излезе на пазара това лято, а прогнозите са, че ще струва близо 300 долара. Онези, които го поръчат предварително, ще платят само 250 долара. Първата година мобилното приложение ще е напълно безплатно, но от компанията планират в бъдеще да има платен абонамент.

Експертите обаче коментират, че тепърва новата разработка ще трябва да бъде одобрена от квалифицирани учени, които да констатират дали този мониторинг в действителност работи правилно.

Средствата за създаването на високотехнологичните дрегери са събрани чрез crowdfunding кампания в интернет. Авторите на устройствата са успели да съберат 2 млн. долара.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1425

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 416

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 460

/ брой: 56